Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Avon Beauty Blog Day 2015: Kako nam je bilo?

U subotu, 28. ožujka na trećem po redu Avon Beauty Blog Dayu okupilo se više od 100 beauty blogerica i predstavnika beauty partnera.

Riječ je o događaju koji povezuje beauty blogosferu s predstavnicima kozmetičke industrije. O važnosti i utjecaju beauty blogova na izravnu prodaju te poboljšanje proizvoda potvrđuje i sudjelovanje kozmetičkih tvrtki, koje su se uz Avon pridružile događaju - Biobaza, Foreo, Maybelline New York i Matrix. Osim beauty partnera podršku projektu su dali i Ziaja koji su blogerice obradovali s bogatim poklon u 'goodie bagu', Hewlett-Packard koji je najboljoj blogerici poklonio tablet te Häagen-Dazs sladoledi, SORTIS Komunikacije i Press Clipping. Medijski su projekt podržali portali Femina.hr i Šminkerica.

Događaj je kao i svake godine kulminirao proglašenjem najbolje blogerice za prethodnu godinu, a koju su same blogerice, njene kolegice, izabrale. Titulu najbolje blogerice godine osvojila je Sara Podsečki s bloga Sara's Magical World koja je osim vrijednosnog bona Avona, dobila još i druge vrijede darove - Foreo Luna mini, Hewlett-Packard tablet te Harmony liniju Biobaze.

Ovogodišnji Avon Beauty Blog Day 2015 započeo je analizom beauty blog scene koju je predstavila Mirela Vrbanc, urednica  s portala Ogledalo.hr. Naime, posljednjih mjeseci u organizaciji portala Ogledalo.hr obavljeno je istraživanje među beauty blogericama kako bi imali pravo sociodemografsku sliku beauty blogosfere.

Potom je prezentaciju održala Lucija Josipović, voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja u Avonu sa temom Ljepota dolazi iznutra. Avon je drugu godinu zaredom odlučio podržati projekt Beauty Blog Day potvrđujući važnost kvalitetne suradnje sa blogerica. 'Čast nam i drugu godinu biti glavni pokrovitelj najvažnijeg dana za beauty blogerice: one daju svoje vrijeme i ljubav u svoj rad i Avon im se pokroviteljstvom njihovog dana želi odužiti i prepoznati njihov trud. Ove smo godine naglasili i da ljepota dolazi izNUTRA, povezujući se s najnovijom Avonovom linijom za njegu kože NutraEffects koju smo ekskluzivno predstavili na ovom događanju. S više od 100 beauty blogerica na jednom mjestu svakako smo iskoristili priliku i još jednom naglasili potrebu redovitih samopregleda u prevenciji raka dojke jer kao kompanija za žene ovoj borbi pristupamo ozbiljno i stalo nam je da informacije dođu do svake žene u Hrvatskoj.', naglasila je Lucija Josipović, voditeljica odnosa s javnošću i oglašavanja u Avonu.

Edukaciju trećeg Avon BBDay-a održala je Ana Popović Kišur, nositeljica projekta, glavna urednica portala Ogledalo.hr i idejna začetnica Beauty Blog Daya koja je temom 'Sve o bloganju' obuhvatila najvažnije stvari koje blogeri trebaju znati ukoliko žele svoj hobi pretvoriti u posao.

Potom se po prvi puta u Hrvatskoj predstavio švedski brend Foreo sa svojim inovativnim proizvodom za njegu i čišćenje lica – Luna. Luna i Luna mini su jednostavna i učinkovita rješenja za njegu kože sa svojim uzbudljivim i potpuno novim načinom na koji njeguje vašu kožu.

Da 'Peršin nije samo za juhu', zanimljivu je prezentaciju imala Biobaza koja je blogericama ekskluzivno predstavila novu liniju za njegu lica Hydradiance uz prigodni film o tome kako nastaje i kako se testira nova linija proizvoda.

Okrugli stol između predstavnika beauty brendova i beauty blogerica na kojemu su sudjelovale Lucija Josipović iz Avona, Tea Matoš iz Biobaze, Anel Pužić, sales menadžer iz Forea te blogerice Martina Lolić, Dear skin blog, Persa Karać s bloga Beauty&Sweets te Zora Bjelousov, Beauty of Dawn naišao je na odličan odaziv kako panelista tako i samih sudionika Avon Beauty Blog Daya. Naime, diskusiju kojom je moderirala Ana Popović Kišur, odvijala se u smjeru poboljšanja suradnje te važnosti pronalaženja fokusa u radu i svjesnosti mogućnosti obiju strana: blogera i kozmetičkih tvrtki.

Foto-galeriju s Avon Beauty Blog Daya možete pogledati u albumu na službenoj Facebook stranici --> galerija

Tags: avon, beauty, blog

najčitanije

zadnji komentari

BEAUTY BLOG DAY Beauty blog day Avon Beauty Blog Day 2015: Kako nam je bilo?