Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Blog

Recenzija: Gatineau Age Benefit Integral Regenerating Cream

gatineau-age-benefit-integral-regenerating-krema

Piše: Mirela Vrbanc

Žene u četrdesetim godinama života već zasigurno dobrano primjećuju različite promjene na koži lica, a ja nisam iznimka. Osim vidljivih promjena koje nastaju uslijed UV oštećenja, bora, linija, pada tonusa, nejednolike teksture te se žene se bore i s hormonalnim promjenama koje su neminovne u predmenopauzi.

gatineau-age-benefit-integral-regenerating-krema

Zato sam ove zime odlučila svojoj suhoj koži, osim redovite uporabe različitih seruma, priuštiti i njegu kremom koja je baš posvećena prethodno opisanim problemima kože lica. Izbor je pao na Gatineau Age Benefit Integral Regenerating Cream za suhu kožu. Ova krema također postoji i u verziji za sve tipove koža, ali sam procijenila da će mi zimi ona namijenjena za suhu kožu bolje štitit ten i nisam se prevarila. Prošle godine sam koristila Gatineau Melatogenine AOX Probiotics serum kojim sam bila oduševljena (--> link na recenziju) pa sam ponovno poželjela probati nešto iz široke ponude Gatineau preparativne kozmetike.

gatineau-age-benefit-integral-regenerating-krema

Gatineau Age Benefit Integral Regenerating Cream je krema bogate i guste teksture koja dolazi u staklenoj posudici u količini od 50 ml. Namijenjena je za noćnu i dnevnu njegu, dakle pruža 24 satnu njegu, no ukoliko ju odlučite koristiti i danju, obavezno je nošenje i SPF zaštite preko nje, jer ova krema ne posjeduje takvu zaštitu od UV zraka.

Miris joj je izuzetno lagan i nestaje odmah po nanošenju na lice. Iako se krema čini bogata i teška teksturom, lako bi se prevarili jer se vrlo brzo upija u lice i ne ostavlja mastan trag. Ono što mi se osobito sviđa je da ova krema osim nutritivne funkcije ima i hidratacijsku ulogu, što nije često kod krema namijenjenima za suhi tip kože. Količina veličine lješnjaka dovoljna je za jednu primjenu na cijelom licu i vratu, tako da će količina od 50 ml biti dostatna za nekoliko mjeseci primjene, ukoliko ju koristite jednom dnevno.

Sadrži ekstrakte lišća artičoke i sjemena hibiskusa koji djeluju na elasticitet kože i njenu teksturu, kao i na uklanjanje hiperpigmentacije kože. Aktivni sastojak Calcillum hijaluronska kiselina djeluje na hidrataciju kože.

gatineau-age-benefit-integral-regenerating-krema

Kremu sam redovito koristila 2 mjeseca u sklopu noćnog režima njege i to sam ju nanosila nakon nekog od seruma s AHA kiselinama ili s hijaluronskom kiselinom. Po nanošenju, koža ju brzo upije i vidljivo bude blistava. Primjetila sam da ove zime uz njezino korištenje niti jednom nisam doživjela dehidraciju kože lica, po prvi puta sam prošla bez ljuskanja ili perutanja dijelova lica. Osim toga, svakog jutra mi lice izgleda odmorno i mimičke bore na čelu nisu primjetne, čak i kod smijanja fine tanke linije na vrhu obraza su puno pliće i nekako popunjenije. Godinama se borim i s pucanjem kapilara po licu, no eto ove zime nisam uočila nova žarišta. Vjerujem da ovakve jače kreme, pomažu kožu bolje zaštititi u zimskim uvjetima i pomažu u sprječavanju nastajanja novih popucalih kapilara. Napominjem da moja osjetljiva koža NIJE burno reagirala na sastojke ove kreme, pa je važno dodati da ona ne sadrži silikone i parabene.

Kremu bih preporučila svim ženama suhe kože koje traže učinkovitu zimsku njegu, a u isto vrijeme se bore protiv više različitih potreba kože lica, kao i predmenopauzalnim ili menopauzalnim hormonalnim promjenama.

Gatineau Age Benefit Integral Regenerating kremu možete kupiti u boljem opskrbljenim ljekarnama ili na prodajnom mjestu Formasana u Teslinoj ulici u Zagrebu po cijeni od 998 kuna.

Recenzija: Skincode Cellular Wrinkle Prohibiting Eye Serum

skincode-cellular-wrinkle-prohibiting-eye-serum

Piše: Loredana Bakić

'Kaj je?!? Investiraš u budućnost?!?', pitao me moj kolega davne 1998. kad sam kolegici potvrdila da mi naruči učvršćujuću kremu za zonu oko očiju jednog poznatog kataloškog brenda. Doduše, i prije te famozne kreme za zonu oko očiju koristila sam sličnu njegu, no tek sam tada shvatila važnost njege kože oko očiju. Tada sam imala 22 godine i bila sretna da na mom masnom licu postoji suhi dio kože koji mogu njegovati hranjivim i nježnim formulama. Nemojte se sjećati ni pretpostavljati kako se na prijelazu milenija njegovala masna koža lica - danas je doista ljepše i ugodnije imati problematičnu kožu lica nego tada.

Tags: blog

Više...

Top beauty 2015: Anini favoriti

Piše: Ana Popović Kišur

Prethodna je godine kod mene protekla u korištenju provjerenih proizvoda. Nisam se upuštala u neke kozmetičke avanture nego sam odlučila potrošiti malo svojih zaliha. To znači da sam odlučila dokrajčiti neke od otvorenih seruma (kako bi novi mogli doći na red) te umivalica. Ono što ću najviše pamtiti u prošloj godini je otkriće izvanrednih SPF kremica, koje su vrlo brzo našle mjesto među mojim favoritima.

Tags: blog

Više...

Top Beauty 2015: Lučini favoriti

Piše: Luči Židić

Protekla godina bila je za mene revolucionarna u kozmetičkom smislu. Definitivno godina isprobavanja i testiranja novih brandova i proizvoda i jako mi je teško izdvojiti samo pet jer će ih još najmanje toliko ući u stalnu postavu moje rutine.

Tags: blog

Ažurirano: Utorak, 26 Siječanj 2016 11:06

Više...

Top Beauty 2015: Loredanini favoriti

Piše: Loredana Bakić

Godina 2015.mi je donijela dvije kozmetičke spoznaje - puno je izrazito kvalitetne kozmetike koju tek trebam otkriti, a istodobno trebam čuvati sjećanje na proizvode koje su se pokazali gotovo savršeni u mojoj svakodnevnoj rutini njege i šminkanja tako što ću ih ponovno kupiti i držati kao svoj stalni kozmetički postav.

Tags: blog

Više...

najčitanije

zadnji komentari