Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Glavni izbornik

Sretan rođendan Biotherm!

biotherm-history

Ove godine, Biotherm slavi 60-i rođendan. Rođen je davne 1952. godine kad je, tada 27-godišnja Jeanine Marissal, formulirala prvu svjetsku kremu baziranu na sastojku koji je sve iznenadio –planktonima sa termalnih izvora!

Više...

Principi dr. Hauschke

dr-hauschka

Svi su čuli za poznatu liniju kozmetike dr. Hauschka, ali samo rijetki znaju principe na kojima počiva ova prirodna kozmetika. Jedinstvenost Dr.Hauschka kozmetike leži u rečenici 'Koža posjeduje vlastitu snagu hranjenja i regeneracije, a kozmetika je u tome mora podupirati'.

Tags: glavni, izbornik

Više...

Tightlining: tehnika nanošenja tuša koji pristaje svima

tightlining

Tightlining je tehnika koja donedavno nije imala ime, ali je dosta žena intuitivno koristi. Tuš-crta koja nije klasični potez tušem ne samo da otvara oči nego i daje dojam punih, tamnijih i gušćih trepavica trepavica.

Tags: glavni, izbornik

Više...

Ogledalo br. 5

BROJ 5

Tags: glavni, izbornik

Više...

Ogledalo br. 4

BROJ 4

Tags: glavni, izbornik

Kilian: Parfemi bi trebali biti smatrani umjetnošću

Piše: Jasmina Kovač

Hennessy...? Hennessy!
Ako vam prezime zvuči poznato, potpuno ste u pravu. Kilian je unuk osnivača Moet Hennessy Louis Vuitton Group. Poput svojih predaka, poznatih u povijesti ponajprije po izradi vrhunskog francuskog konjaka, tako se i Kilian odmetnuo u svijet parfema želeći stvoriti svoju ostavštinu najfinijih i najskupljih parfema, bez obzira na cijenu njihove izrade. Uz lansiranje svoje prve linije parfema, Kilian je objavio od kojih se elemenata sastoji njegova kreacija, i to sve do postotka svakog sastojka, što je odjeknulo u svijetu parfemskih nosova kao nešto do tad neviđeno.

Tags: glavni, izbornik

Više...

Ogledalo br. 3

BROJ 3

Tags: glavni, izbornik

Madame Helena Rubinstein, carica ljepote

helena-rubinstein

Napisala: Ana Popović Kišur

‘Da nisam ja učinila, netko bi drugi’ često je govorila Madame, kako su zvali Helena Rubinstein. Da Helena Rubinstein nije od prisilnog braka pobjegla u Australiju i da sa sobom nije nosila Valaze, kremu koju joj je majka spakirala dok je odlazila iz Krakowa, njezina rečenica bi se ostvarila - netko bi drugo napravio ovo što je ona napravila – revoluciju u kozmetičkoj industriji.

Tags: glavni, izbornik

Više...

KIRURGIJA U SLUŽBI LJEPOTE

Razgovarala: Mirela Vrbanc

Doktora Duška Maletića često možete vidjeti u šetnji sa suprugom i psom daruvarskim parkovima. Oni koji ga poznaju znaju da je on jedan od naših vodećih specijalista kirurgije i urologije koji se školovao u inozemstvu na području estetske kirurgije te sa suprugom Ines, koja je specijalizirala  anesteziologiju i reanimatologiju, otvorio vlastitu modernu polikliniku Maletić u centru Daruvara u kojoj primaju pacijente iz Hrvatske, ali i iz Njemačke, Austrije i Slovenije. Oboje su autori dvaju knjiga iz područja estetske kirurgije 'Estetska kirurgija' i 'Važno za muškarce', a 2008. godine objavili su i 'Atlas estetskih operacija'. Od nedavno ova liječnička obitelj će dobiti pojačanje u svom poslu jer je i njihova kćer Ana također upisala specijalizaciju iz plastične kirurgije, što baš nije uobičajeni ženski izbor.

Tags: glavni, izbornik

Više...

Ogledalo br. 2

BROJ 2

Tags: glavni, izbornik

Caudalie, priča o zemlji, strasti, slučajnostima, kreativnosti i iskustvu

Caudalie, brend kojeg poznaju sve ljubiteljice kozmetike je stigao i u Lijepu našu. Cijeli brend počiva na konceptu vinoterapije.

Tags: glavni, izbornik

Više...

Ana Bulajić Črček: Filmska šminka na hrvatski način

Razgovarala: Ana Popović Kišur

Ana Bulajić Črček je cijeli život provela na filmskim setovima. Prvo je, kao curica, trčkarala po setovima filmove koje je snimao njen tata, poznati redatelj Veljko Bulajić, a sad, kao odrasla osoba, glumcima daruje lice filmskih likova. Kako je cijeli život okružena glumcima nije ni čudno da je i svoj životni poziv odabrala baš na filmu. Nana, kako je zovu, osim filmova, jedno je vrijeme radila za časopise, međutim njezina prava ljubav je filmska šminka.

Tags: glavni, izbornik

Više...

Nova era kozmetike? B.B. kreme

Napisala: Ana Popović Kišur

Već odavno po beauty blogovima, a i u domaćim tiskovinama možete naletiti na izraz 'B.B. krema'. Ne, to nije krema koju koristi Brigitte Bardot ili krema za bebe, već skraćenica za Blemish Balm (još se naziva i Blemish Base te Beblesh Balm).

Tags: glavni, izbornik

Više...

najčitanije

zadnji komentari

Ogledalo