Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Lancôme i Kate Winslet za autističnu djecu

Lancôme lansira prazničnu make-up kolekciju čiji dio prihoda se donira udruzi Golden Hat foundation čija je osnivačica dugogodišnja ambasadorica brenda Kate Winslet. Golden Hat foundation pomaže djeci oboljeloj od autizma. Njihova misija je pomoći djeci ostvariti bolje komunikacijske vještine, olakšati edukaciju, pripremati ih za budući posao, te omogućiti rekreacijske aktivnosti shodno njihovim potrebama.

Autizam je biološki razvojni poremećaj mozga što se manifestira poremećajima na osjetilnim i neurološkim funkcijama. Danas je od autizma oboljelo preko 67 milijuna ljudi diljem svijeta. Ove godine, Lancôme je u suradnji s glumicom napravio limitiranu make up kolekciju čiji će se dio zarade donirati Golden Hat Foundation.

Ideja za osnivanje fundacije Golden Hat Foundation, kod Kate Winslet se probudila nakon što je radila na Islandskom dokumentarcu ‘A Mother’s Courage: Talking Back to Autism’ (također poznatim pod nazivom ‘The Sunshine Boy’), u kojem je pratila život dijeteta oboljelog od autizma. Dirnuta dječakovim životom započela je raditi na knjizi koja je obuhvatila stotine autoportreta slavnih osoba iz umjetničkih i filmskih krugova. Svaka osoba na fotografiji nosi simbol fundacije - šešir. Knjiga bi trebala izaći uskoro a cijela zarada ide udruzi koju je osnovala. Udruga je nazvana po pjesmi ‘The Golden Hat’, koju je napisao Keli Thorsteinsson, dječak iz dokumentarca. Lancôme se obvezao donirati najmanje 150.000€ od svog prodajnog profita. O zajedničkoj suradnji s Lancômeom, Kate Winslet kaže: ‘Razmišljala sam o ovakvom projektu već duže vremena, a momentalna ponuda koju sam dobila iz Lancômea je pokazatelj povjerenja i velikodušnosti. Lancôme mi je dao snagu i poticaj za dalje, a znam da će ova inicijativa otvoriti još mnoga vrata…’.

Golden Hat Foundation make up kolekcija reinterpretira mistični, Le Vernis lak za nokte te novi multi-kompaktni puder. Svi proizvodi su prepoznatljivi po logotipu fundacije i potpisu glumice Kate Winslet.

U kolekciji se nalaze L’Absolu ruževi za usne u bojama 132, 340, 341, 343, Le Vernis lakovi za nokte u bojama 102, 26, 27, 28 te multi-kompaktni puder (highlighter).

Preporučena maloprodajna cijena ruževa je 258 kn, lakova 241 kn, a highlightera 399 kn. Cijela kolekcija može se ekskluzivno za Hrvatsku pronaći u parfumeriji Sephora.

(Fotografije: HONDODIGITAL for Lancôme@2011)

Tags: make-up, lancôme, foundation, golden, šminka

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Make-up Jesen-zima 2011/2012 Lancôme i Kate Winslet za autističnu djecu