Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Besplatno predavanje za trudnice: Smanjite rizik po svoje i bebino zdravlje koristeći sigurne kozmetičke i nekozmetičke proizvode

sutra-predavanje-za-trudnice

U Zagrebu će se 17. veljače 2014. g. održati besplatno predavanje za trudnice o prednostima i rizicima uzimanja lijekova i ostalih metoda samoliječenja u trudnoći i tijekom dojenja.

Puno je pitanja na koje trudnice žele i trebaju znati odgovor - od koji se lijekovi i vitamini smiju koristiti u trudnoći do sigurne kozmetike i za trudnice i za dojilje i bebe. Doznat će se odgovori na pitanja da li je u trudnoći dozvoljeno primjenjivati aromaterapiju i homeopatiju te jesu li baš svi biljni pripravci sigurni u trudnoći. Također izuzetno je važna i zaštita od sunca i za trudnice i za bebe.

sutra-predavanje-za-trudnice

Organizator besplatnog predavanja je SUTRA (Samoliječenje U TRudnoći i tijekom dojenjA), projekt u organizaciji Hrvatskog farmaceutskog društva, uz visoko pokroviteljstvo Ministarstva zdravlja RH i Agencije za lijekove i medicinske proizvode.

Podaci govore da gotovo više od 60% trudnica koristi biljne pripravke tijekom trudnoće, od ljekovitih čajeva do raznih suplemenata, smatrajući ih sigurnijom metodom liječenja. Paradoksalno je da ni njihovi liječnici često nisu niti upoznati s tim pripravcima što vrlo često može imati štetne, a ponekad i fatalne ishode po zdravlje trudnice i fetusa, zbog nedovoljne istraženosti takvih alternativnih pripravaka ili ulaska u interakcije s propisanim lijekom (npr. antikoagulansi kod trombofilije-gingko ili ulje noćurka, gospina trava koja utječe na metabolizam mnogobrojnih lijekova, itd.)

Predavanje će održati 10 renomiranih stručnjaka, liječnika i magistara farmacije, a broj je sjedećih mjesta u dvorani ograničen.

Prijave su moguće online --> link

Tags: tijekom, trudnice, veljače, održati, metoda, 2014, besplatno, predavanje, prednostima, rizicima, dojenja, trudnoći, samoliječenja, lijekova

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Kutak za trudnice, mame i bebe Besplatno predavanje za trudnice: Smanjite rizik po svoje i bebino zdravlje koristeći sigurne kozmetičke i nekozmetičke proizvode