Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Strije su veliki problem sa malo uspješnih rješenja: Bio-Oil

bio-oil-doktorica-vlatka-cavka

Svaka žena, a i poneki muškarac, u nekom razdoblju svog života susreo se s problemom strija. Kod nekih sretnika promjene su bile prolazne i s vremenom gotovo nevidljive, dok ostalima, nažalost, ostaje trajni podsjetnik na razdoblje u kojemu su naglo narasli, na trudnoću ili na neku kroničnu bolest. Kako uspješno riješiti problem strija, savjetuje doktorica dr. Vlatka Čavka, specijalist dermatovenerologije.

Strije su stečeni poremećaj vezivnog tkiva, iako se mora uzeti u obzir i genetski utjecaj jer je uočena i obiteljska pojavnost promjena (posebno nekih oblika strija, npr. striae transversae). Sam izgled strija s vremenom se mijenja, a strije i nastaju upravo na mjestima najvećeg rastezanja kože, npr. koža trbuha i grudi kod trudnica, koža bedara i donjeg dijela leđa kod adolescenata, te koža pazuha kod dizača utega. Smatra se da lakše nastaju na koži u kojoj je zastupljenija posebna vrsta kolagena (poprečno vezani kolagen), što je slučaj kod 'mlađe' kože, a u prilog tome govori pojava strija u mlađoj dobi (ne nalazimo ih kod starijih ljudi).

Terapija strija najučinkovitija je u ranoj fazi (kod tek nastalih strija) i treba ju započeti što ranije, tumači gđa Vlatka Čavka, dr. med. spec. dermatovenerologije iz Kliničko bolničkog centra Sestre milosrdnice u Zagrebu.

bio-oil-doktorica-vlatka-cavka

Najuspješniji način 'liječenja' ipak je prevencija. 'Izbjegavanjem naglih promjena tjelesne težine možemo donekle prevenirati nastanak strija. No, na već nastale strije možemo utjecati brojnim lokalnim pripravcima i terapijskim postupcima, iako rezultati terapija često nisu najbolji. Uspješnost otklanjanja strija  razlikuje se od osobe do osobe, kod nekih osoba prisutni su bolji, a kod drugih slabiji rezultati. Također, pokušaji s određenim vrstama lasera dali su dobre rezultate kod ranih strija', savjetuje doktorica Čavka.

'Jedan od proizvoda kojim se uspješno može spriječiti nastanak novih strija i uljepšati izgled već postojećih strija, svakako je Bio-Oil. Redovitom primjenom, Bio-Oil kao dobar emolijens vlaži kožu, smanjuje njezinu napetost, čini ju elastičnijom te na taj način utječe na razvoj strija.', kaže doktorica Čavka.

Bio-Oil je najprodavaniji proizvod u svijetu kad su u pitanju problemi s kožom zahvaćenom strijama. Uljna podloga jača prirodnu masnu strukturu kože te u formuli čuva vitamine i druge prirodne ekstrakte, bez potrebe dodavanja štetnih konzervansa. Bio-Oil u sebi sadrži prirodna ulja lavande, ružmarina, kamilice i nevena, koji se već stoljećima koriste u održavanju zdravlja kože. Ulje je obogaćeno vitaminima A i E te revolucionarnim sastojkom PurCellin Oil koji formulu čini laganom i omogućava brzo upijanje u kožu, bez masnih tragova. Ulje se laganim kružnim pokretima umasira u kožu, nakon čega na njoj ostaje zaštitni nemasni sloj koji ju čini mekanom, glatkom i baršunastom.

Tags: problem, gotovo, ostaje, nevidljive, nažalost, kojemu, razdoblje, naglo, trudnoću, narasli, trajni, ostalima, podsjetnik

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Kutak za trudnice, mame i bebe Strije su veliki problem sa malo uspješnih rješenja: Bio-Oil