Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

50 godina Dior lakova

Prije točno 50 godina, davne 1962. godine, Christian Dior je bila prva kuća visoke mode koja je osmislila  kolekciju lakova za nokte pod svojim imenom, želeći odjenuti žene sve do vrhova prstiju. Gospodin Dior je bio vizionar svoga vremena i smatrao je da su lakovi za nokte pravi modni dodatak, baš poput cipela ili torbica.

Prva kolekcija Dior lakova sastojala se od jedne bijele nijanse i tri crvene koje su specifične i za Dior odjeću toga vremena. Uz to, osmišljena je i linija modnih dodataka i ruževa i time je cijela kolekcija bila zaokružena pružajući ženama besprijekoran izgled.

Pomalo su u kolekciju uvođene nove boje poput narančaste, koraljne, žarko roze, bež i tako je svijet Dior lakova  zaživio u svom punom koloritu.

Nakon toga slijede čokoladne, sive, prozirne nijanse, psihodelične i provokativne nijanse s maštovitim nazivima poput 'Bubble Gum', 'Vinyl Blue', 'Coal Black', nijanse za svaki ukus i svaku odjevnu kombinaciju.

Za proslavu ove pedesetogodišnjice, pomno su odabrane dvije nijanse koje utjelovljuju Diorov glamur, te feminizirani i sofisticirani duh. Lak Dior Vernis broj 999 'Red Royalty' je nepogrešiva, žarka, očaravajuća crvena, omiljena boja samog Christiana Diora koju je nazivao bojom života te Dior Vernis broj 707 'Gris Montaigne' koja je elegantna, profinjena siva nijansa koju je on sam odabrao za boju svog legendarnog ateljea u Avenue Montaigne br. 30.

Koji vi Dior lak imate?

Tags: make-up, lakovi, dior

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Make-up 50 godina Dior lakova