Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

CHANEL JOUES CONTRASTE – RUMENILO ZA POŽELJETI

Napisala: Mirela Vrbanc

Uvijek kada kupim jedno novo Chanel Joues Contraste rumenilo, to je za mene izuzetno uzbuđenje i radost. Ljubav između tih rumenila i mene je započela slučajno prije 3 godine kada sam zapazila jedno njihovo vrlo posebno kričavo pink rumenilo imenom Turbulent.

Iako me prepao izgled tog rumenila, odvažila sam se probati ga. Ta kričava boja u kutijici se na mom licu pretvorila u najljepše rumenilo teksturom i nijansom koje sam ikada probala. A vjerujte mi  ja sam ih isprobala mnoge, gotovo sve što se može nabaviti na našem tržištu pa čak i ono što se prodaje samo u inozemstvu. Nikada me niti jedno rumenilo nije toliko impresioniralo. Od tada obožavam sva Joues Contraste rumenila i teško odolijevam svakoj novoj nijansi. Da, priznajem javno svima, ta rumenila su moja kozmetička slabost.

 

Otkrit ću vam zašto me tako impresioniraju. Prvo kada kupite Joues Contraste rumenilo, njegovo raspakiravanje je prava mala svečanost. U kartonskoj kutijici jednostavnog crnog dizajna s neizbježnim i prepoznatljivim Chanel logom, otkrit ćete malu crnu plišanu vrećicu, a tek u njoj elegantnu crnu plastičnu kutiju koja čuva ovo blago. Kao da su dizajneri htjeli da se ovo rumenilo po malo razotkriva. Plastična kutija ukrašena opet Chanel logom, skriva okruglo rumenilo i četkicu te ogledalce što je super praktično.

Odmah da vam kažem, na ovu četkicu zaboravite, ona je premalena i preslaba za nanošenje rumenila, može poslužiti eventualno za neki djelomični popravak rumenila tokom dana ukoliko vam uopće ustreba. Samo rumenilo je teško opisivo, stvoreno je od mnoštva vrlo sitno  mljevenih pigmenata i onda zapečeno što ga čini izuzetno trajnim. Niti jedno drugo rumenilo nema tako finu granulaciju pigmenata. Al nisu to samo pigmenti u boji, ima tu i sitnog shimmera, a ozbiljno sumnjam i neke čarolije. Taj shimmer varira ovisno o nijansi, neke nijanse ga sadrže više, a neke manje. Recimo primjetila sam da Orchid Rose, Narcisse i Reflex imaju dosta shimmera u sebi, dok novija nijansa Pink Explosion ne sadrži toliko sjaja.

Joues Contraste rumenila su tvrđe konzistencije i zato je potrebno imati  čvrsti kist za rumenila koji će odignuti dosta rumenila iz kutijice i ravnomjerno ga rasporediti po licu. U tu svrhu je idealan Chanelov kist broj 5, ali i svaki drugi kist koji je gust i čvrst će dobro poslužiti. Obavezno je pranje kista barem jednom tjedno (ako ne koristite specijalna sredstva za tu svrhu, poslužit će i baby šampon)  jer će se masnoća s lica preko kista prenijeti na rumenilo i stvrdnuti mu površinski sloj. Jedina pomoć kod toga je da sastružete gornji sloj rumenila. Ovo pravilo vrijedi za sva rumenila i sve kistove!

Kada ga nanesete takvim kistom  na obraze, bit će dovoljna svega 2-3 poteza za savršeno nanošenje i voila – ova dragocjenost je na vašem licu. Lice će dobiti lijepi bljesak, ali ne u onom smislu da ćete se sjati kao disco kugla, nego kao da unutrašnja ljepota izvire na vašim obrazima. Znate onaj izgled kada ste zbog nečega sretni i onda se ta sreća ogleda na vašem licu blistajući, e pa takav izgled postižete ovim rumenilom u 2 poteza kista.

To su  lagana rumenila i teško da možete pretjerati u nanošenju boje. Zanimljivo je i to da kada pogledate neku nijansu u kutijici, možda vam se i ne svidi, no kada ju isprobate na licu to je sasvim druga priča. Ono se na licu transformira u nešto sasvim drugo. Zato uvijek preporučam uzmite svoj čisti kist za rumenilo i u parfumeriji isprobajte nijansu. Ono što vidite u kutiji ne znači da ćete dobiti na licu, boje variraju s obzirom da su rađene od  mješavine različitih pigmenata. Također ako u nazivu boje stoji recimo Rose, ne znači da će to biti roza nijansa na licu, može ispasti sasvim neutralna. To je slučaj s nijansom Orchid Rose koja je u stvari neutralna i idealna je i za miješanje s nekim drugim rumenilima zbog svoje neutralnosti, dat će predivni suptilni sjaj. Stoga preporučam da ga se nanese malo na vrh jagodica, a potom se stavi drugo željeno rumenilo.

Trajnost ovih rumenila je vrlo duga, na meni ona traju od jutra do večeri s time da na licu kao podlogu imam samo tekući puder. Rijetko kada se dogodi da trebam to rumenilo popraviti tokom dana na licu. Joues Contraste divno mirišu po ruži, ali taj miris vrlo brzo nestane nakon nanošenja rumenila na obraze. Inače rok trajnosti ovih rumenila je 18 mjeseci od dana otvaranja, ali ih se slobodno može koristiti i duže ukoliko nisu promijenila miris i izgled.

Često se dogodi da su neka izdanja ovog rumenila limitirana i može ih se kupiti samo tu sezonu, a kasnije ih više nikada nećete naći. Zato ako ugledate nijansu koja vam se sviđa, zgrabite ju brzo prije nego se zauvijek rasproda. Takav je slučaj s mojim obožavanim Turbulentom kojeg više nigdje nema za kupiti, a ako se i pojavi na eBayu, cijena mu može doseći i vrtoglavih 150 USD. Mislite da mu je lako naći zamjenu?  E pa nije, isprobala sam masu drugih po boji sličnih rumenila, al ništa nije poput njega,  adekvatne zamjene nema. Inače preporučena cijena ovih rumenila u našim parfumerijama je oko 280 kn. Ukoliko ste u prilici kupiti Joues Contraste koji se proizvode za američko tržište, morate znati da im je sastav isti osim što ona sadržavaju mineralna ulja i nisu zapečena. Također su moguća minimalna odstupanja u boji između istih nijansi koje su proizvedena za USA i europsko tržište.

Ako ste sretna i ponosna vlasnica barem jednog od ovih rumenila, znate o čemu vam govorim, to je prava mala dragocjenost, koju sigurno i vi mazite i pazite kao i ja.

Dobra vijest je da sada Chanel rumenila možete do mile volje isprobavati na svom licu u Chanel  make-up  studio u Zagrebu. Tamo je prekrasan prostor prepun  Chanel  dekorativnih proizvoda i njihove ljubazne vizažistice će vam znati preporučiti nijansu koja vam treba, a također ćete slobodno na licu moći isprobavati sve iz ponude jer je to i namjena ovog studia. Unutar studia je postavljeno nekoliko specijalnih ogledala s elektronski reguliranom  rasvjetom. Tako je moguće promatrati svoj make-up u uvjetima dnevnog svjetla, polusvjetla  i večeri, a šminka se uz pomoć toga lakše može prilagoditi prilici i dobu dana.

Uživajte, ja već jesam!

Pozdravlja vas Joues Contraste ovisnica Mirela

Tags: chanel, rumenilo

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Make-up CHANEL JOUES CONTRASTE – RUMENILO ZA POŽELJETI