Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Maskara za osjetljive oči: LRP RESPECTISSIME

Računala, televizija, zagađenje, UV-zračenje, pušenje, klima… Sve to utječe na naše oči. Prema istraživanju IPSOSa 2007. godine svaka druga žena ima osjetljive oči. Vodeći se tim saznanjem La Roche-Posay je stvorio Respectissime , profesionalnu liniju šminke za oči formuliranu da poštuje fiziologiju osjetljivih očiju. Respectissime je prva maskara koja shvaća potrebe i očekivanja žena kad je riječ o njihovim trepavicama.

Oči i područje oko očiju jedno je od najosjetljivijih dijelova tijela i jedno od područja kojemu najviše štete moderni urbani agresori zbog čega se broj žena s osjetljivim očima udvostručio posljednjih 15 godina. Ova se osjetljivost manifestira u obliku bockanja, suznih očiju, crvenila, suhoće i reakcija u obliku alergije ili netolerancije pri uporabi određenih kozmetičkih proizvoda zbog čega nije čudno što oftalmolozi imaju čak 2-3 posjeta dnevno na temu osjetljivosti. Oftalmolozi ženama preporučuju uporabu visokotolerantnih proizvoda koji sadrže strogo odabrane sastojke.

La Roche-Posay je sebi stavio za zadatak da se bori sa netolerancijom što u slučaju očiju znači rekonstituirati suznu tekućinu. Ova je tekućina sastavni dio svake La Roche-Posay maskare i vrlo je pažljivo razvijana kako bi točno reproducirala glavne fizičko-kemijske karakteristike prirodnog suznog filma oka poštujući njegovu osjetljivu ravnotežu i jamčeći optimalnu ugodu oka. Njihove maskare su bez mirisa, ispitane na osjetljivim očima i korisnicama kontaktnih leća, imaju četkica protiv trenja, pročišćeni pigmenti te su postojane bez trusenja.

Linija Respectissime nudi dvije vrste maskara:

RESPECTISSIME DENSIFIEUR - maskara za volumen trepavica

Sa dvostrukim učinkom gustoće u jednom proizvodu: Ponovno gušće trepavice u 2 tjedna zahvaljujući maskari obogaćenoj serumom koji aktivno jača trepavice. Sadrži koncentrat stimulativnih aktivnih sastojaka koji proizlaze iz istraživanja o gubitku kose. Vrhovi trepavica su vidljivo puniji, a trepavice su vidljivo gušće i jače, čak i nakon odstranjenja šminke. Drugi učinak je trenutni spektakularni učinak volumena zahvaljujući izuzetno kremastoj formuli za veći volumen s posebnom zakrivljenom četkicom koja se glatko prilagođava konturi trepavica, za stvarni učinak volumena.

RESPECTISSIME EXTENSION - maskara za povećavanje i produljenje trepavica

Zahvaljujući formuli s okrepljujućim polimerom za izglađivanje ljuskastih trepavica i za povećanje trepavica, od korijena do vrha omogućuje bolju pokrivenost bojom na cijeloj trepavici. Trepavice su otpornije na mehanički stres koji se pojavljuje prilikom nanošenja i odstranjivanja šminke. Tekstura s voskom pokriva svaku trepavicu te omogućava maksimalnu ekstenziju. Četkica omogućuje prilagođavanje izgleda intenzivnosti trepavica, plosnata je strana namijenjena dodavanju volumena vrhovima trepavica, dok nazubljena četkica odvaja trepavice i time osigurava maksimalno produljenje bez opterećenja.

Preporučena maloprodajna cijena Respectissime maskara je 128,75 kn.

 

Tags: make-up, maskara, oči, roche-posay, respectissime, osjetljive, šminka

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Make-up Maskara za osjetljive oči: LRP RESPECTISSIME