Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

5 pravila koje trebate primjenjivati za prekrasnu kožu u 40-tima i nakon

bore

Pripremila: Luči Židić

Njega kože u 40-tima može podsjećati na borbu s lavovima. Nakon četiri desetljeća provedena na suncu, zagađenom zraku, u  klimatiziranim prostorijama i spavajući na strani ili stomaku, koža počinje pokazivati negativan utjecaj modernog načina života.

Tamne mrlje, diskoloracija, bore i neujednačena tekstura kože lica su normalni znakovi starenja koji se javljaju u 40-tim godinama, čak i kod žena sa dobrim životnim navikama. To naravno ne znači da trebate jednostavno prihvatiti surovu stvarnost i prepustiti se sudbini. Istina je da imate još puno vremena i načina da korigirate postojeću štetu i spriječite nastanak nove.

Evo 5 zlatnih pravila koje savjetuju stručnjaci poznate kozmetičke kuće Elizabeth Arden.

bore-anti-age

PRAVILO #1: Promijenite proizvode za njegu kože

U 40-ima se usporava proizvodnja ulja u koži i probleme poput prištića i akni zamjenjuje suha i umorna koža. Ako koristite sredstva za čišćenje lica pripazite da budu blagi i ne isušuju dodatno, pjenaste čistače zamijenite kremastim ili uljnim te izbacite iz upotrebe tonik s alkoholom. Također koristite hranjivije ovlaživače ili kreme koje će nadoknaditi izgubljenu vlažnost i potražite proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu čije molekule imaju sposobnost zadržati vode u količini 1000 puta svoje vlastite mase te na taj način čini kožu punijom i blistavijom.

PRAVILO #2: Koristite dvostruku zaštitu od sunca

Do sada ste vjerojatno primijetili štetu na koži nastalu od sunčevog zračenja u obliku tamnih mrlja, bora, neujednačenog tena i grube teksture.  Svakako odaberite proizvod koji djeluje dvostruko, popravlja već nastala oštećenja i ujedno vas štiti od novih.

PRAVILO #3: Obavezno koristite ovaj anti-age sastojak

Svaka bi žena, bez iznimki, trebala koristiti retinol u njezi svoje kože. Ovaj koncentrirani oblik vitamina A još uvijek je najučinkovitiji anti-age sastojak na planeti. Njegovi su učinci višestruki, izjednačava ton kože, zaglađuje teksturu, stimulira proizvodnju kolagena čije se zalihe u 40-ima rapidno troše te sprječava nastanak bora. Ako ga već koristite pređite na jači oblik, a ako još uvijek imate problema s aknama neke vrste retinoida mogu vam pomoći i u čišćenju pora.

PRAVILO #4: Odaberite pravu podlogu

Iako tekuće i kremaste podloge obećavaju blistav i svježi izgled tena ponekad imaju tendenciju sakupljanja u borama i naglašavaju ih dodatno te osim što se takav make up očito vidi, još izgledate i starije. Mineralni make-up nudi srednju do jaku pokrivenost koja traje duže od tekućih podloga, nanosi se jednostavno kabuki četkicom, a sadrži i posebne reflektirajuće čestice koje suptilno osvjetljavaju kožu i skrivaju nesavršenosti.

PRAVILO #5: Eksfolijacija je obavezna

Eksfolijacija je jedna od najlakših tretmana koji možete pružiti svojoj koži i dobiti instant mlađe i svježije lice. Uz preparate za kućnu upotrebu svakako bi još bolje rezultate donio posjet dermatologu te profesionalna mikrodermoabrazija ili kemijski piling.

bore-anti-age

Tags: anti-age

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Male tajne lijepog tena 5 pravila koje trebate primjenjivati za prekrasnu kožu u 40-tima i nakon