Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Kako do čvršće i ljepše kože vrata i dekoltea? Probajte ovih 5 načina!

Pripremila: Luči Židić

Na vratu se najviše vide godine. Patricia Wexler, klinički profesor dermatologije na Mount Sinai Scholl of Medicine u New Yorku savjetuje kako poboljšati stanje osjetljive kože vrata i dekoltea.

1. Eksfolijante koje koristite na dnevnoj bazi na koži lica nanesite i na vrat i dekolte. Bilo da se radi o mehaničkom pilingu ili glikolnoj kiselini, odstranjivanje mrtvih i suhih stanica kože otvorit će put sastojcima za njegu koje ćete nanijeti poslije.

2. Koža vrata i dekoltea je tanka i osjetljiva pa je šteta od sunčevog zračenja vidljivije i teže za ukloniti. Zato su na tom području potrebne jače formulacije da bi se znakovi starenja uklonili stoga kupujte kreme specijalizirane za područje vrata i dekoltea.

3. Koristite proizvode koji sadrže peptide, moćan kozmetički sastojak koji stvara novi kolagen i vrača elastičnost koži.

4. Niacin je vitamin B koji donedavno nije mogao prodrijeti ispod površine kože. Međutim nova formulacija prodire u epidermis i ojačava kožu te tako dramatično poboljšava ton i teksturu vrata i dekoltea.

5. Izbjegavajte grube tkanine koje  grebu i nadražuju kožu vrata i dekoltea, posebno neposredno nakon tretiranja ovih osjetljivih područja.

Tags: koža, vrat, starenje

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Male tajne lijepog tena Kako do čvršće i ljepše kože vrata i dekoltea? Probajte ovih 5 načina!