Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Manje je više: Konturiranje

Piše: Luči Židić

Konturiranje više nije tajna tehnika šminkanja slavnih i njihovih profesionalnih vizažista. Čarolija koja se događa prije i poslije profesionalnog fotografiranja postala je trend i nije rezervirana samo za fotografije.

Uz pomoć par pravih poteza sa par pravih proizvoda možete i u svakodnevnom životu osvježiti lice naglasiti ili ublažiti oblike i linije. Lice možete napraviti simetričnijim, svježijim, mlađim, naglasiti jagodice, smanjiti čelo ili nos, ukloniti podbradak, vizualno suziti ili proširiti lice, popuniti usne i obraze.

Osnovna ideja konturiranja je kombinacija svijetlih i tamnih proizvoda, odnosno highlightera i bronzera kako bi se oblikovala željena linija ili kontura. Tamniji proizvod nanosimo na dio koji želimo minimalizirati a svjetliji na dio koji naglašavamo.

Pravilo broj jedan u korištenju tehnike konturiranja u svakodnevnom životu je manje je više. Ne smije biti vidljivih prijelaza i oštrih linija, samo blaga igra svijetla i sjene.

konturiranje

Bronzer dodajemo na uz rubove i strane čela, ispod jagodičnih kostiju, uz liniju brade te sa strane nosa. Posve je individualno točno gdje i koliko, ovisi o obliku lica i željenom efektu. Highlighter bi trebao ići oko očiju, na sredini lica, čela, nosa i brade te iznad usnica, ovisno o tome koliko i što želite naglasiti.

Potrebno je malo vježbe i prakse, eksperimentiranje sa količinama i proizvodima da bi postigli željeni efekt ali kad usavršite nanošenje i blendanje bit će samo minuta dodana u dnevnu rutinu koja može napraviti veliku razliku u cjelokupnom dojmu.


konturiranje

U ponudi je zaista veliki izbor proizvoda za konturiranje, složenih paleta, kremastih ili praškastih, individualnih pakiranja i mini duo ili trio setova. Prije nego se odlučite za kupnju pokušajte iskoristiti proizvode koje već imate kod kuće, npr. sjenilo za oči boje vanilije može biti highlighter, bronzer ili tamniji puder može ocrtati konture, rumenila u smeđim tonovima također.

konturiranje

Tags: trend, više, postala, samo, nije, prije, poslije, profesionalnog, fotografije, konturiranje, vizažista. čarolija koja, fotografiranja, se događa, rezervirana, profesionalnih

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Male tajne lijepog tena Manje je više: Konturiranje