Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Savjeti doktorice dermatologije Ljiljane Škrinjar: Kako bezbrižno provesti ljeto

uriage-bariesun

Uriage Bariésun dermokozmetička linija proizvoda za zaštitu pružaju još veću učinkovitost i sigurnost te prevenciju gotovo svih rizika od pretjeranog izlaganja sunčevim zrakama jer su svi proizvodi bez oktokrilena te su nekomedogeni i laganih tekstura.

 

uriage-bariesun

Evo i par savjeta doktorice dermatologije Ljiljane Škrinjar kako bezbrižno, te zdrave i lijepe kože, provesti ljeto:

 • Od sunčevih zraka potrebno je štititi se uvijek kada smo na otvorenom. Iako pravila sunčanja djeluju strogo, važno je da ih se pridržavamo.
 • Bolesti koje povezujemo s pretjeranim izlaganjem UV- zračenju su opekline, alergija na sunce, karcinomi kože, prerano starenje kože, mrena.
 • Sunce ima i svoju pozitivnu stranu, utječe na lučenje melatonina, hormona koji regulira biološki ritam i naše raspoloženje. Ono omogućuje stvaranje  vitamina D u koži, te se smanjuje rizik od osteoporoze. Za dostatnu  sintezu vitamina D, dovoljno je svakodnevno izlaganje suncu od samo 5 minuta!
 • Reakcija na sunce nije ista kod svake vrste kože. Osobe tamnije puti  tamne brzo i bez većih problema. Osobe svjetlije puti znatno su osjetljivije i trebaju višestruki oprez . Kod svih je potrebna  prikladna zaštita koja će spriječiti prvu, lošu reakciju na sunce, a to je crvenjenje i opeklina. Koža je posebno osjetljiva na prve zrake sunca.
 • Prvih dana štitite kožu kremama zaštitnog faktora SPF 30 ili većeg i na suncu boravite kratko, ne dulje od pola sata. Zapamtite da krema s visokim zaštitnim faktorom ne omogućuje duži boravak na suncu, već osigurava dobru zaštitu od oštećenja. Različita sredstva za zaštitu od sunca imaju različitu učinkovitost. Stupanj zaštite naznačen je na proizvodu kraticom SPF (Sun Protection Factor), što znači 'faktor zaštite od sunca'. Temelji se na količini i vrsti filtera i zaštitnih supstancija koje proizvod sadrži.  Treba znati i da vrlo visoki zaštitni faktori (40, 50, 50+) ne znače potpunu zaštitu. Osim  SPF koji označava u pravilu stupanj zaštite od UVB zraka, provjerite da li proizvod štiti i od UVA zraka. Kvalitetan proizvod ima i sastojke koji kožu štite od isušivanja, kao i tkz. antioksidanse koji štite stanice kože od UV zraka.

uriage-bariesun

NEKOLIKO OSNOVNIH SAVJETA

 • Planirajte aktivnosti na otvorenom prije 11 i poslije 17 sati.
 • Odjećom zaštitite kožu (dugi rukavi, hlače dužih nogavica, šeširi širokog oboda).
 • Nosite kvalitetne zaštitne naočale.
 • Izložene dijelove tijela štitite proizvodima sa zaštitnim faktorom koji je potreban vašem fototipu.
 • Djecu do četvrte godine života štitite kremama čiji je SPF 50; neka to budu proizvodi prilagođeni dječjoj koži i vodootporni.
 • Posebno zaštitite najosjetljivija područja kao što su usnice, kapci, nos, obrazi i uške.
 • Sredstva nanosite 15 do 30 minuta prije izlaganja suncu, te  svaka dva sata, kao i nakon kupanja.
 • Zaštitite se od sunca i kad je poluoblačno ili ste u hladu ispod krošnje drveća. Oblaci propuštaju 90% UV zraka, posebno UVA zrake.

U liniji Uriage Bariésun se nalazi široki spektar proizvoda - od mineralnih krema za djecu, trudnice i osobe koje trebaju maksimalnu fotozaštitu zbog zdravstvenih razloga, do proizvoda koji su čista ugoda zbog svojih finih tekstura, nježnog mirisa i kvalitetne zaštite za sve fototipove kože.

Detalje i cijene proizvoda iz linije Uriage Bariésun možete naći ovdje --> link

Tags: uriage

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Male tajne lijepog tena Savjeti doktorice dermatologije Ljiljane Škrinjar: Kako bezbrižno provesti ljeto