Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Što učiniti da vam make-up potraje cijelu noć?

Piše: Ana Popović Kišur

Svatko želi izgledati najbolje za najveću noć u godini, bilo da Novu želite dočekati u svom domu s partnerom ili prijateljima ili ste se odlučili na doček na otvorenom ili u nekom od restorana. Koju god opciju odabrali, make-up mora trajati.

Zna se da blagdanski make-up ne ide bez šljokica, bilo da su decente, lagano svjetlucavi iluminatori ili jači 'glitter'. Naglašene oči, podebljane trepavice i neizostavni crveni ruž učinit će da u najluđom noći budete zvijezda.

Međutim, noć je duga, pleše se, lice se znoji... Šminka se topi i moglo bi se dogoditi da već prije ponoći vaš pomno naneseni make-up nestane. Tad nam u pomoć priskaču proizvodi koji će šminku učiniti dugotrajnijom.

Primeri koji se nanose nakon hidratantne kreme, a prije pudera, ne samo da će vašem licu dati blistavi izgled, već će se pobrinuti da on i potraje te da ni puder ni rumenilo ne nestanu. Primer za lice će, uz to, i zagladiti sitne bore, a jače će popuniti i učiniti manje vidljivijim. Mat puderi u kamenu ili u prahu će dodatno fiksirati make-up i ukloniti neželjeni sjaja. Ukoliko imate masniju kožu, bilo bi dobro kad bi u svojoj torbici uvijek imali tzv. blot papiriće s kojim lagano potapkajte T-zonu. Papirići će u potpunosti upiti višak sebuma, a vaš make-up će ostati netaknut.

Sjenila se znaju uvući u nabore kapaka, razmazati, maskara se može preslikati... I za to ima lijeka. Primeri za sjenila produžavaju postojanost sjenila te spriječavaju da se sjenilo uvuče u nabore kapaka. Ukoliko se razmaže, to je lako popraviti s štapićem za uši natopljenim micelarnom otopinom. Štapiće možete unaprijed pripremiti kod kuće te staviti u plastičnu vrećicu i spremiti i u najmanju torbicu. Ako samo brisanje nije dovoljno, jednostavno ga popravite s tanjim nanosom sjenila u istoj boji.

Čak i za ruževe postoje fiksatori. Obično su u obliku olovke za usne, a spriječavaju da se ruž prelije van kontura usana. Produžuju trajnost samog ruža, iako, u noći kad se jede i pije, rijetko koji će ruž izdržati. Zato svoj crveni ruž uvijek imajte sa sobom kako bi ga u toku večeri mogli popraviti.

I za kraj, kad ste nanijeli sve primere i sav make-up ostaje zadnji korak - fiksator šminke u spreju. On je 'točka na i' blagdanskom make-up looku. Drži ga okupu i produžava mu trajanje, a nanosi se jednostavno - dva-tri šprica po licu će vas još dodatno i osvježiti. Ako nemate pravi fiksator, u istu svrhu može poslužiti i termalna voda.

Uživajte u najluđoj noći!

Naše prijedloge za blagdanski make-up pogledajte ovdje --> link

Tags: make-up, doček

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Male tajne lijepog tena Što učiniti da vam make-up potraje cijelu noć?