Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Uklonite podočnjake zauvijek!

Pripremila: Luči Židić

Neprivlačni tamni krugovi ispod očiju problem su većini žena,  ali postoji niz trikova koje možete pokušati kako bi ih se riješili.

- Koža ispod očiju je posebno tanka i osjetljiva pa je potrebno je uvijek nanijeti zaštitu od sunca, ljepljive gušče teksture ili u stiku kako ne bi ušla u oči i izazvala iritaciju.

-  Koristite retinol posebno formuliran za područje oko očiju, ovaj oblik vitamina A izblijediti će pigment i potaknuti proizvodnju kolagena.

-  Za uklanjanje make up-a upotrijebite čistač koji topi šminku i ne zahtijeva pretjerano trljanje koje može oštetiti kapilare i uzrokovati upale.

-  Nikad ne perite lice vrućom vodom,  hladni mlaz će smanjiti natečenost i pojavu tamnih krugova.

- Potražite proizvode s arbutinom, vitaminom C i ekstraktom ivančice koji usporavaju proizvodnju melanina, a ne iritiraju osjetljivu kožu.

- Ako patite od alergija obavezno koristite oralni antihistamin koji će umanjiti oticanje, pucanje kapilara i svrbež sluznice.

- Profesionalni laserski tretmani pokazali su se učinkoviti u otklanjanju tamnih krugova koji su uzrokovani kapilarama i podljevima.

- Fileri hijaluronske kiseline također pomažu kada se ubrizgaju u suzne kanale pa donji kapak izgleda manje udubljen.

- Kremasti i gust korektor također može napraviti čudo u sekundi, potrebno je naći teksturu koja se ne uvlači u bore i posvjetljuje područje oko očiju.

- Kada su trepavice uvinute ne stvaraju sjenu na području ispod oka, također uvijanje trepavica otvara oko i daje svježiji izgled lica.

- Korištenjem svijetlog neutralnog eyelinera na unutrašnjosti i u kutu kapka također posvjetljuje oko i čini podočnjake manje vidljivima.

Tags: podočnjaci

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Male tajne lijepog tena Uklonite podočnjake zauvijek!