Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Ljubavna priča ispričana kroz miris: Chanel Les Exclusifs Boy

chanel-les-exclusifs-boy

Ljubitelji posebnih parfema već znaju da se na zagrebačkom Trgu bana Jelačića u sklopu Martimexa nalazi olfaktivni bar Chanel Espace Parfums gdje se mogu isprobati i kupiti mirisi iz Chanel Les Exclusifs linije. Od ovog mjeseca ta linija je obogaćena za novi poseban miris Chanel Boy koji spaja muževnost i ženstvenost, sve u istoj bočici.

gabrielle-chanel-et-boy-capel

Inspiraciju za ovu jedinstvenu mirisnu kreaciju, Chanelov parfumer Olivier Polge je našao u ljubavnoj priči Coco Chanel i Arthura Boy Capel. Ta ljubav je trajala gotovo deset godina, sve do nesretnog kraja kada je završila njegovom naglom smrću u automobilskoj nezgodi. Ova tragedija je ostavila veliki trag u osobnom i stvaralačkom životu Coco Chanel.

Olivier Polge je proučio ostavštinu Coco Chanel, stara pisma i fotografije, posebno se fokusirajući ne samo na ljubavni odnos para, nego i na njihov poslovni i prijateljski odnos. Boy Capel je bio engleski aristokrat, visok i zgodan polo igrač, elegantan muškarac i zavodnik. Istinski je vjerovao u  talent Coco Chanel i financijski je potpomogao otvaranje njezina prvog butika u Parizu na Rue Cambon. Coco je u njemu našla muzu, inspiraciju za svoju žensku kolekciju koja je odisala muževnim elementima. Uz to, vječno mu je bila zahvalna jer joj je pomogao da se financijski osamostali, što je njoj bilo vrlo važno, a u tadašnje doba i vrlo rijetko. Međusobno ih je povezivala strast prema životu i jedno drugome.

chanel-les-exclusifs-boy

Ova posebna veza je pretočena u parfem Boy, gdje je Polge majstorski pomiješao spolove, kreirejući jedinstven uniseks miris evocirajući čaroban trenutak kada osobni miris jedne osobe se pomiješa s mirisom druge osobe i nadvlada originalni miris.

U gornjim notama Chanel Boy parfema prevladava energija limuna i grejpa koja potom prelazi u opuštajući miris lavande. U srcu parfema osjećaju se mirisne note ruže, cvijeta naranče i opojnog geranija. No nakon nekog vremena ovi tonovi inače tipični za ženske parfeme, prelaze u donjoj noti parfema u tipično muške tonove – mošus, sandalovinu i vaniliju.

Chanel Boy je u prodaji od 3. lipnja 2016. u Chanel Espace Parfums  u Martimexu na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, a dolazi u bočicama od 75 ml po cijeni od 1100 kn i 200 ml po cijeni od 2100 kn.

Tags: miris, parfem, chanel, exclusifs, martimex

najčitanije

zadnji komentari

Parfumerija Niche parfemi Ljubavna priča ispričana kroz miris: Chanel Les Exclusifs Boy