Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Miris koji obilježava prijateljstvo muza: Chanel Misia

chanel-les-exclusifs-misia

Pravo žensko prijateljstvo nadahnulo je parfumera Oliviera Polgea za kreaciju najnovijeg mirisa iz Chanel Les Exclusifs linije kojem je nadjenuo ime jedne od najvećih umjetničkih muza s početka 20. stoljeća – Misia.

 

Poljakinja Misia Godebska je bila vjerojatno jedina prava prijateljica Gabrielle Coco Chanel za koju je poznato da se gotovo isključivo družila s muškarcima, koji su obilježili njezin život.

chanel-les-exclusifs-misia

Uživale su u društvu najvećih umjetnika s početka 20. stoljeća kao što su Touluse Lautrec, Renoir, Vuillard, Bonnard, Savoir, Cocteau. Misia je također bila skriveni mecena Ballet Russes, koja je potpomagala njihova osnivača Serge Diaghileva. Njega je, kao i Coco, uvela u umjetničke krugove Pariza. Od njihove prve izvedbe u Palais Garnier, nastupi Ballet Russes su proizveli pravu umjetničku revoluciju oduševivši suvremenike. Prekrasna scena osmišljena od strane samog Picassa, muzika Prokofjeva i Strawinskog, koreografija Nijinskog, balerine koordiniranih pokreta čija tijela su bila prekrivena bijelim puderom, teška zavjesa od crvenog samta, sve je to bio Ballet Russes.

chanel-les-exclusifs-misia

Atmosferu tog vremena gdje je Misia bila skriveni pokretač umjetničkih ostvarenja, Olivier Polge je odlučio pretočiti u parfem kojim dominira – ljubičica.

Ovaj nježan cvijet puderastog mirisa je isprva stidljiv, ali iznenađuje postojanošću mirisne note. Uz ljubičicu dodao je note čuvene ruže iz Grassea te raskošne turske ruže. U mirisnoj kompoziciji je još i iris, luksuzni daleki rođak ljubičice. Za dodatnu punoću mirisa koji liježe uz kožu, dodani su mahuna tonke te laoski benzoin.

chanel-les-exclusifs-misia

Kako je Coco često znala govoriti za Misiu: 'Sve je u ženi i sve su žene u njoj', tako i ova mirisna kompozicija slavi vječnu ženstvenost, nježnu poput ljubičice, raskošnu poput ruže i luksuznu poput irisa.

Cijena Chanel Les Exclusifs Misia od 200 ml je 2.151 kn, a od 75ml 1.122 kn. Dostupni su samo u Martimexu na Trgu Espace Parfums u Zagrebu.

Tags: parfem, niche, chanel, exclusifs, misia

najčitanije

zadnji komentari

Parfumerija Niche parfemi Miris koji obilježava prijateljstvo muza: Chanel Misia