Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Miris ljubavi prema ruskom plemiću: Les Exclusifs Cuir de Russie

chanel-les-exclusifs-cuir-de-russie-falcon-1936

Još jedan Chanelov parfem iz linije Les Exclusifs je ovih dana došao pod povećalo javnosti. Riječ je o Les Exclusifs Cuir de Russie parfemu čiji naziv budi asocijaciju na carsku Rusiju.

Nedavna premijera filma Ana Karenjina u režiji Joe Wrighta pobudila je zanimanje za ovaj miris jer je sav nakit koji je Ana Karenjina nosila bio Chanelov. Stoga je lako zamisliti da je i Keira Knightleya u ulozi Ane Karenjine kao svoj miris nosila Cuir de Russie.

chanel-les-exclusifs-cuir-de-russie

Les Exclusifs Cuir de Russie topli je orijentalni miris koji svojim notama dočarava surovi, ali i elegantni svijet Rusije početkom 20. stoljeća. Miris je kreirao tadašnji Chanelov Master parfumer Ernest Beaux davne 1927. godine. Od tad do danas, Cuir de Russie plijeni svojom senzualnom prisutnosti, ispoljavajući raskošnu kožnu notu pomiješanu sa bogatim mirisom egzotičnih drvenih nota.

chanel-les-exclusifs-cuir-de-russie

Sam miris je inspiriran pričom iz života Coco Chanel. Burna događanja u ruskoj povijesti dale su Mademoiselle Chanel priliku da upozna jednog ruskog plemića – velikog vojvodu Dmitrija Pavloviča koji ju je osobno upoznao sa genijalnim parfumerom Ernestom Beauxom, rođenim i školovanim u Rusiji.

Sa Ernestom Beauxom Coco je stvarala Cuir de Russie preko zadimljenih, mošusnih nota do elegantnih, natopljenih mirisom kožnih čizama, brezine kore i Virginia duhana. Miris je bio moderna tema tog doba - miris za žene koje puše cigarete. Sam pojam Cuir de Russie potječe iz 1814. godine i ruske okupacije Pariza. Naime, čizme ruskih vojnika imale su poseban miris – miris kože natopljen brezinim uljem koji su ruski vojnici koristili kako bi svoje čizme napravili vodootpornim.

Prema Chanelovom biografu Justine Picardie, parfem Cuir de Russie je bio 'buteljirana bit njene romanse da velikim vojvodom'. Kroz ovaj parfem, velika ljubav Coco Chanel i vojvode Dmitrija Pavloviča, rođaka cara Nikole II, još uvijek živi.

Kompozicija mirisa Cuir de Russie počinje aldehidima koji su ublaženi cvjetnim buketom irisa, ruže, jasmina i ylang-ylanga. Kako mu i samo ime kaže, ispoljava se i animalistična nota tamne kože uokvirena dimom. Vršne note mirisa su neroli, bergamot, mandarina i žalfiju, srce je cvjetno, a bazu čine note cedra, vetivera, stiraksa i kože ublažene ambrom i vanilijom.

Parfemi iz Les Exclusifs linije mogu se naći isključivo u Chanel Espace Parfums u Mesničkoj 1, Zagreb, a cijene su im 1.055 kuna za 75ml te 2.028 kuna za 200 ml.

Najava filma Anna Karinina:

 

Tags: miris, parfem, niche, chanel, exclusifs

najčitanije

zadnji komentari

Parfumerija Niche parfemi Miris ljubavi prema ruskom plemiću: Les Exclusifs Cuir de Russie