Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Posveta godini dragulja: Les Exclusifs 1932

chanel-les-exclusifs-1932

'Ako sam izabrala dijamante, to je zato jer oni predstavljaju najveću vrijednost u najmanjem pakiranju', izjavila je Gabrielle Coco Chanel.

Priča o Mademoiselle Chanel i dijamantima seže u daleku 1932. godinu kad je, u svom domu, napravila izložbu dragulja --> link.

Osamdeset godina poslije Jaques Polge inspiriran strukturom dijamanata kreira parfem koji zauzima mjesto u Les Exclusifs seriji, nazvan po godini poznatoj kao prekretnici u svijetu dragulja - 1932.

chanel-les-exclusifs-1932

Coco nije voljela kopče na nakitu, njen nakit pratio je liniju tijela kao najfinija tkanina. Nakit treba biti, prema riječima slavne Coco 'vječno moderan'. Te iste riječi 'vječno moderan' možemo primjeniti i na novi Les Exclusifs parfem – 1932.

Dragocjeni bijeli cvijet u obliku zvijezde izabran je za glavnog nositelja mirisa – jasmin. Laticu po laticu, jasmin čeka da se razlije po koži i da se pokaže njegova sofisticirana strana.

'Jasmin je parfemima isto što i dijamant nakitu... osnova!', rekao je Jaques Polge. Ovaj put Polge je jasmin smjestio u krilo vetivera i irisa, a rezultat te simbioze je puderasto-cvjetni miris.

chanel-les-exclusifs-1932

Miris počinje svježim citrusnim aromama bergamota pomiješanog sa nerolijem i aldehidima. Vrlo se brzo otvara i pokazuje se opojno i cvjetno srce od jasmina koji prožima buket od ruže, ljiljana, karanfila i ylang-ylanga. Na bazi od vetivera, sandalovine i irisa učvršćenoj bijelim mošusom miris postepeno obavija popust najfinije kože. Bazu čini i Iralia, posebna molekula parfemske kuće Firmenich koja je presjek mirisa ljubičice i irisa.

Les Exclusifs 1932 može se naći isključivo u Chanel Espace Parfums u Mesničkoj 1, Zagreb, a cijena mu je 1.055 kuna za 75ml, a 2.028 kuna za 200 ml.

Tags: miris, parfem, chanel, exclusifs

najčitanije

zadnji komentari

Parfumerija Niche parfemi Posveta godini dragulja: Les Exclusifs 1932