Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Taj divan miris knjiga: Paper Passion Parfum by Steidl

geza-schoen-paper-passion

Skriven unutar stranica knjige, parfem Paper Passion je popraćen tekstovima iz pera majstora poput Karla Lagerfelda, Güntera Grassa, Geze Schoena i Tony Chambersa. Paper Passion je miris za knjigoljupce, ali i za kolekcionare mirisa.

geza-schoen-paper-passion

'Imate knjigu, otvorite je, a unutra je boca i miriše kao knjiga. To bi mogla biti igra riječima, ali ideja je jednostavna u svojoj linearnosti.', rekao je Geza Schoen već poznat po svojim mirisnim eskapadama. Karl Lagerfeld je na to samo dodao: ' Miris svježe tiskane knjige, najbolji je miris na svijetu!'.

Sve nas to vodi do novog uradka parfumera Geze Schoena nazvan jednostavno Paper Passion. Geza je koristio samo četiri ili pet sastojaka kako bi dočarao jedinstveni miris papira što nije bio nimalo jednostavan zadatak.

geza-schoen-paper-passion

Gerhard Steidl i Karl Lagerfeld obratili su pažnju na nešto što se često previđa u tiskarskoj industriji geje je u fokusu papir i tipografija - olfaktorna komponenta tiska. Miris papira. Lagerfeld je bio taj koji je prvi počeo pričati o mirisu tiskanog izdanja što je dovelo do suradnje između Gerhard Steidla, Wallpaper magazina i jednog od najvećih parfemskih nosova današnjice Geze Schoena.

Miris kreiran za knjigoljupce može se kupiti i odabranim concept dućanima i niche parfumerijama po cijeni od 85 eura, dok je na stranicama njemačkog izdavača knjiga Gerharda Steidla trenutno rasprodan.

Tags: miris, niche

najčitanije

zadnji komentari

Parfumerija Niche parfemi Taj divan miris knjiga: Paper Passion Parfum by Steidl