Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

I osjetljivo vlasište može biti bez prhuti: Vichy Dercos šampon protiv prhuti

vichy-dercos-protiv-prhuti-anti-pell-sensitiv

Vichy od 1973. godine utire nove puteve znanja o rastu i ispadanju kose, ove godine predstavlja inovaciju u liniji Dercos protiv prhuti. Nova patentirana formula Dercos šampona bez sulfata djeluje protiv prhuti i znakova neugode na vlasištu te je liječi vlasište i otkriva ljepotu kose.

Prhut i osjetljivo vlasište uhvaćeni su u začarani krug jer osobe s prhuti obično pate i zbog nadraženog vlasišta i osjećaja neugode. Istovremeno, povećani broj podražaja neugode kod ljudi s osjetljivim vlasištem potiče staničnu obnovu i nastanak prhuti. Zato kod osjetljivog vlasišta nije dovoljno liječiti samo prhut.

Što uzrokuje prhut?

  1. SEBUM tvori tanki lipidni sloj koji kosu štiti od isušivanja i štetnih čimbenika iz okoliša.
  2. MALASSEZIA je rod gljiva koje su u malim količinama dio prirodne flore vlasišta i hrane se sebumom. Ponekad se Malassezia razmnožava više nego uobičajeno: kako se hrane sebumom, vlasište gubi svoju prirodnu zaštitu od štetnih čimbenika što uzrokuje svrbež i neugodu – potiče obnavljanje stanica i nastanak prhuti.

Među čimbenike koji također utječu na pogoršanje stanja spadaju i vremenski uvjeti, nošenje pokrivala u zimsko doba, onečišćenost, stres i umor.

Dercos predstavlja inovativnu njegu – protiv prhuti i za osjetljivo vlasište. Šampon protiv prhuti i bez sulfata s dvostrukim djelovanjem protiv prhuti i svrbeža sadrži Pirokton olamin koji pomaže smirivanju vlasišta i sprečava razmnožavanje gljivica iz roda Malassezia koje su dio prirodne flore vlasišta te regulira ljuštenje epidermisa. Druga supstanca je bisabolol koji nalazimo u pravoj kamilici i poznat je po svojim umirujućim osobinama.

Sulfati su površinski aktivne tvari koje šamponu jamče moć čišćenja. Iako su vrlo učinkovite, njihove osobine nisu primjerene za vrlo osjetljivo vlasište. Vichy ih je zato nadomjestio nježnim supstancama za čišćenje koje jamče bolju toleranciju i zato su primjerene i za osjetljivo vlasište.

Preporučena maloprodajna cijena Vichy Dercos šampon protiv prhuti je 97 kuna.

Tags: vichy, kosa, dercos

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Njega kose I osjetljivo vlasište može biti bez prhuti: Vichy Dercos šampon protiv prhuti