Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Sinergija kulture i frizure: frizerski salon Mandala

mandala-frizerski-salon-vlasta-menges-darko-puric

Zagreb je bogatiji za još jedan frizerski salon, Mandala, u kojem se frizerstvo smatra vizualnom umjetnošću. Mandala je ambijent u kojem će se svi osjećati ugodno i opušteno.

mandala-frizerski-salon-vlasta-menges-darko-puric

Inspirirani idejom da ujedine kulturu i frizuru, osmislili su niz zanimljivih događaja. Tijekom mjeseca izmjenjivat će se tjedan književnosti (čitanja poezije, kratkih priča, upoznavanje literature mladih književnika kako domaće, tako i svjetske scene), tjedan glazbe (slušaonice, koncerti, razmjena starih vinila...), tjedan životnog uživanja. Uz tjedne izmjene programa imate priliku uživati u slikama (kako renomiranih, tako i još neafirmiranih) likovnih umjetnika, postav izložbe mijenja se svaka dva mjeseca. Trenutačno je otvorena izložba akademske umjetnice Petre Lidije Ševeljević te tatoo artistice Nikke Dott. Na policama u salonu nalaze se knjige zanimljivih naslova koje su put do nas našle u suradnji s portalom Najbolje knjige. Ako vam se neki od naslova svidi, tamo ga možete i posuditi.

mandala-frizerski-salon-vlasta-menges-darko-puric

Mandalin tim čine Vlasta Menges i Darko Purić, strastveni zaljubljenici u frizerstvo, ali i život općenito te kažu da su njihovi pokretači kreativnost, edukacija i strast za napretkom.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri oboje imaju raznovrsna iskustva. Vlasta je više od 13 godina radila u renomiranom zagrebačkom salonu kao direktor koloracije. Sudjelovala u stvaranju brojnih kolekcija i kreativnom istraživanju ZGAT tima. Kako joj je koloracija bila primarni posao, a šišanje vječna ljubav, nikad nije napustila nijedan dio tog posla.

U želji da frizerstvo napreduje i u Hrvatskoj, i sama je provodila mnoge edukacije s različitim timovima, a prije otvaranja salona s Darkom radila je kao edukator u vodećoj svjetskoj kozmetičkoj tvrtki L'Oréal za profesionalni brend Matrix.

Za to vrijeme Darko je gradio svoju impresivnu karijeru. Kao sin frizerke, u salonu je bio od malih nogu, što govori o tome koliko je duga ljubav prema frizerstvu u kojoj ima sve više strasti. Još kao 22-godišnjak otvara svoj prvi salon u rodnome mjestu, a samo godinu kasnije seli svoje poslovanje u Čakovec, u kojem i danas ima salon. No kako Darko ne poznaje granice ili kad dođe blizu njih, širi svoje interese, evo ga sada i u Zagrebu.

mandala-frizerski-salon-vlasta-menges-darko-puric

Kao vođa svoga tima i inicijator ideja, stvara brojne kolekcije kojima predstavlja svoj i rad svoga tima Backstage u brojnim domaćim i svjetskim časopisima. Edukacija je i u njegovu životu sveprisutna te već niz godina radi kao edukator. Tako je bio član šireg Matrix tima, a držao je i neke seminare za brend Davines. Najčešće je to bilo na pozornici vodećeg hrvatskog festivala frizerstva Hairestyle News, a po dodatno znanje uglavnom ide u London.

Nakon dugogodišnjeg prijateljstva i zajedničkih suradnji na nekim projektima, Vlasta i Darko otkrili su da imaju zajedničke želje, ideje, strasti i ljubavi kako u svom poslu, tako i u životu.Tags: jedan, kojem, ugodno, osjećati, smatra, frizerski, mandala, vizualnom, frizerstvo, umjetnošću, opušteno, ambijent

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Njega kose Sinergija kulture i frizure: frizerski salon Mandala