Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Alfa među Omegama: Almagea Krill Oil Cardio+

almagea-krill-oil-omega

Svi znamo koliko su važne Omega-3 masne kiseline. Almagea je lansirala novi dodatak prehrani inovativnog sastava - Krill Oil Cardio+.

Almagea Krill Oil Cardio+ sadrži visokovrijedno ulje antarktičkog račića krila u tekućem obliku obogaćeno antioksidantima, vitaminom E i selenom koji štite stanice od oksidativnog stresa. Omega-3 masne kiseline iz ulja račića krila vezane su na fosfolipide, identično kao u strukturnoj komponenti ljudskih stanica i staničnih organela, a brojne znanstvene studije potvrđuju njihovu značajno bolju apsorpciju u ciljana tkiva.

almagea-krill-oil-omega

Račić kril zbog svoje prehrane, koja sadrži planktone i mikroskopske alge, obilato pohranjuje omega-3 masne kiseline, kao i astaksantin koji je odgovoran za njegovu crvenu boju, ali i štiti ulje od oksidacije i degradacije. Najvažnije, omega-3 masne kiseline u ulju račića krila vezane su za fosfolipide. Takva struktura jednaka je onoj ljudskih stanica i staničnih organela, a brojna su znanstvena istraživanja dokazala kako su omega-3 masne kiseline iz ulja račića krila značajno bolje iskoristive, tj. imaju bolju apsorpciju i viši stupanj ugradnje u ciljana tkiva od omega-3 masnih kiselina kakve obično nalazimo u ribljem ulju. Povrh toga, račić kril je najniži dio hranidbenog lanca, obitava isključivo u kristalno čistom moru oko Antarktika te se u njegovom ulju ne nalaze onečišćenja poput onih koja su vrlo često prisutna u više pozicioniranim vrstama unutar hranidbenog lanca, poput ribe.

Almagea Krill Oil Cardio+ dolazi u tekućem obliku u Licaps biljnim kapsulama koje omogućuju lakšu i učinkovitiju apsorpciju te štite od neugodnog 'ribljeg' miris, okusa, kao i pojave refluksa. Ovaj dodatak prehrani idealan je za zdravlje srca, no posebno se preporuča svima onima kojima je svakodnevna prehrana siromašna omega-3 masnim kiselinama, poput trudnica, dojilja i sportaša.

Od početka studenog, Almagea Krill Oil Cardio+ može se pronaći u svim ljekarnama po cijeni od 174 kuna.

Tags: almagea, krill

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Nutrikozmetika: Ljepota iznutra Alfa među Omegama: Almagea Krill Oil Cardio+