Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Jedite ananas: Bromelin je aktivni saveznik u borbi protiv celulita

Bromelin je enzim koji se nalazi u ananasu, a za kojeg je dokazana izuzetna učinkovitost u borbi protiv celulita. Zato ga je Biobaza s razlogom učinila nositeljem formule za svoju novu anticelulitnu liniju (--> link).

Celulit je pošast današnjice i pogađa 90% žena (a i 10% muškaraca). Ako spadate u onih 10% žena koje nije pogođeno celulitom, sve što možemo reći je - prava ste sretnica. Celulit nije problem debljine, nego je to problem kože, imaju ga mršavice, imaju ga i žene prekomjerne tjelesne težine. Bez obzira koji konfekcijski broj nosili, celulit ne bira. Celulit je, u biti, naborano masno tkivo koje prekriva kvalitetu kože i čini da gornji sloj kože slabi i stanjuju se kroz godine. Količina kolagena i hijaluronske kiseline polako nestaje, a njihovo mjesto sve više zauzima celulit. Iako mnogi vjeruju da je borba protiv celulita uzaludna, cjelovitim pristupom mrski se neprijatelj može smanjiti - i nestati.

celulit

Cjelovit pristup čini nutrikozmetički tretman, dovoljno tekućine te masaža anticelulitnim kremama dva puta dnevno. Rezultati sigurno neće izostati. Vodeći svjetski dermatolozi se zalažu upravo za ovakav pristup problemu celulita te, između ostalog, savjetuju namirnice i nadomjestke prehrani koje svakako treba uvrstiti u svoj dnevni jelovnik. Jedan od njih je bromelin iz ananasa.

bromelin

Bromelin je kompleks enzima koji se nalazi u svim dijelovima ananasa, ali je najkoncentriraniji u drvenastom srcu voćke koji najčešće bacamo i koji i nije toliko ukusan (stoga mnogi posežu za dodacima prehrani u obliku kapsula i na taj način tijelu osiguraju dnevnu dozu bromelina). Posjeduje snažna protuupalna svojstva te poboljšava cirkulacije čime direktno utječe na smanjenje celulita. Bromelin potiče metabolizam masnih stanica, drugim riječima, masnoća se otpušta iz stanica i razgrađuje.

celulit

Redovna, dnevna konzumacija bromelina, bilo iz svježeg ananasa ili putem dodataka prehrani u kapsulama, čini anticelulitni tretman potpunim. Bromelin, u kombinaciji s vitaminom C,  pomaže u razgradnji bjelančevina te sprječava nakupljanje fibrina u krvnim žilicama te na taj način blagotvorno utječe na cirkulaciju.

Preporuka stručnjaka je da se ananas ili kapsule s bromelinom konzumira sat do sat i pol prije ili nakon jela. Ukoliko se odlučite za svježi ananas, dnevna je doza pola šalice na dan (uključujući i drvenastu sredinu), a preporučena dnevna doza bromelina je 400 mg dnevno.

biobaza-anticelulit-bromelin-ananas

Biobaza nova anticelulitna linija ima cjelovit pristup celulitu jer svojim sinergičkim djelovanjem anticelulitnog gela za dan, kreme za večernje mazanje te kapsula s bromelinom i seruma za intenzivno djelovanje protiv celulita --> link

Tags: biobaza, celulit, bromelin

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Nutrikozmetika: Ljepota iznutra Jedite ananas: Bromelin je aktivni saveznik u borbi protiv celulita