Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Uravnotežena prehrana za zdrav život: Encian Superfoods

encian-superfood

Superfoods by Encian nova je i inovativna linija proizvoda u prahu i sjemenkama koji su pažljivo odabrani kako bi modernom čovjeku osigurali potrebne nutrijente za uravnoteženu prehranu i zdrav način života.

Superfoods by Encian se sastoji od odabranih supernamirnica koje dolaze u praktičnom pakiranju, a koje svakodnevno osiguravaju bogatstvo vitamina, minerala i drugih nutrijenata te su  ukusan začin ili nadopuna raznim jelima, napitcima ili zalogajima – od doručka do večere. Sve ove namirnice nutritivno su izrazito bogate i stoga idealan dodatak svakodnevnoj prehrani kao nepresušan izvor vitalnih nutrijenata. Superfoods by Encian kolekcija superhrane sadrži sjemenke konoplje i chie, baobaba, cimeta, đumbira, lukume, kurkume, moringe i  spiruline u prahu te komadiće kakaovca.

CHIA je južnoamerička biljka čije su malene sjemenke izuzetno nutritivno bogate. Tako chia osigurava esencijalne aminokiseline, antioksidanse, vlakna, ali i vitamine, te minerale. Neutralnog je okusa, ne sadrži gluten i ima nizak glikemijski indeks. Daju dugotrajan osjećaj sitosti jer u dodiru s tekućinom bubre i stvaraju želatinoznu smjesu.

INDUSTRIJSKA KONOPLJA je biljka visokovrijednog sastava. Njene sjemenke sadrže idealan omjer esencijalnih masnih kiselina (omega 3 i 6) te su jedan od najbogatijih izvora proteina, minerala i antioksidansa (posebice vitamina E). Oljuštene sjemenke ukusan su dodatak salatama, žitaricama, napitcima od voća i povrća.

BAOBAB je legendarno drvo iz popularne price o Malom princu, ali i afričko 'drvo života' koje može doseći 30 metara u visinu. Daje voćke koje su bijele boje i prirodno dehidrirane, a koje su bogat izvor vitamin C, kalija, magnezija, željeza, kalcija, pektina i esencijalnih aminokiselina. Koristimo ga kao dodatak napitcima s vodom, sokom, mlijekom ili jogurtom.

encian-superfood-cacao

KAKAO MRVICE (CACAO NIBS) dobivamo iz ploda kakaovca koji se smatrao 'stablom bogova'. Dolaze od ekološki uzgojenog kaka vrste Criollo, najskuplje i najtraženije vrste kakao nevjerojatnog okusa i kvalitete. Ove mrvice, istančanog gorkastog okusa prava su poslastice jer obiluju antioksidansima, magnezijem, željezom i vlaknima, ne sadrže šećer, te imaju nizak glikemijski indeks. Možete ih jesti samostalno ili dodati desertima, žitnim kašama, sokovima.

CIMET definitivno je jedan od najstarijih i najrasprostranjenijih začina. Cejlonski cimet dolazi sa Šri Lanke, a smatra se još 'pravim' cimetom. Dobar je izvor ugljikohidrata, proteina i dijetetskih vlakana, te minerala, a sadrži i niz vitamina. Osim standardne, široke primjene u kulinarstvu može se koristiti i kao sladilo u toplim napitcima, primjerice kavi ili kakau.

ĐUMBIR je gomoljasta biljka iz porodice ljiljana čiji se korijen koristi tisućljećima kao lijek, začin, hrana. Podrijetlom iz Kine, danas se uzgaja diljem svijeta, a popularan je zbog svojih eteričnih ulja, bogatstva vitamin B, kalija, mangana, bakra i magnezija. Dodaje se jelima od voća i povrća, slasticama, ali i zdravim napitcima.

KURKUMA ili indijski šafran najpoznatiji je začin zbog svoje intenzivno žute boje i aromatičnog okusa. Temeljni je sastojak curryja pa odlično odgovara raznim slatkim i slanim jelima, juhama i varivima. Zbog visokovrijednog nutritivnog sastava u kojem se nalazi vitamin C, tiamin, riboflavin, niacin, vitamine B6, E i K, te željezo, bakar, cink, fosfat, mangan, selen i značajan udio vlakana – preporučuje se kao dio svakodnevne prehrane.

LUKUMA je egzotično južnoameričko voće koje se zrelo suši i melje u fini prah. Poznata je kao 'zlato Inka' jer je izuzetno slatko, a niskog glikemijskog indeksa. Sadrži visoke razine karotena, vitamina i minerala. Zbog svojih odlika, izvrsna je alternativa šećeru i drugim sladilima te se može koristiti za pripremu raznih jela i slastica – od voćnih napitaka do sladoleda.

MORINGA je indijsko drvo čiji su listovi bogati bjelančevinama, vitaminima A, B i C te mineralima. Zanimljivo je da 100 grama listova Moringe sadrži dva puta više bjelančevina od 100 g jogurta, tri puta više vitamin C od naranče, četiri puta više kalcija od mlijeka, jednako kalija kao 100 g banana, jednako vitamin A kao 100 g mrkve. Moringu dodajte u napitke, kaše, jušna jela.

Superfoods by Encian potražite u Super Konzum, Spar, Plodine i Müller trgovinama po cijenama od 49 do 82 kune.

Tags: kako, način, života, čovjeku, zdrav, modernom, osigurali, pažljivo, uravnoteženu, prehranu, encian, superfoods, odabrani, nutrijente, potrebne

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Nutrikozmetika: Ljepota iznutra Uravnotežena prehrana za zdrav život: Encian Superfoods