Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Vrijeme je za jačanje imuniteta: Spring vitamini i minerali

spring-vitamini-minerali-imunitet

Stručnjaci kažu da je kraj ljeta pravo vrijeme da pojačamo unos vitamina i minerala te ojačamo imunitet i pripremimoga na jesenske izazove. Preporučuju pojačane vitaminsko-mineralne kure koje će ojačati imunitet dok još nije prekasno i znatno smanjiti vjerojatnost obolijevanja od gripa i prehlada.

U jačanju imuniteta najvažniju ulogu imaju vitamini C, D, E te cink koji se preporučaju uzimati zajedno zbog svog sinergijskog učinka, dok su za brži oporavak i kraće trajanje bolesti najvažniji vitamini B skupine te minerali željezo, magnezij i selen.

spring-vitamini-minerali-imunitet

Ovi snažni antioksidansi, prva su linija obrane od jesenskih virusa i bakterija. Najveća zvijezda obrane je vitamin C koji pomaže bijelim krvnim zrncima (leukocitima) u borbi protiv virusnih infekcija poput gripe i prehlade. Poznato je da tijekominfekcija tijelo ubrzano troši zalihe vitamina C pa ga je neophodno unositi i prije i tijekom trajanja bolesti.

Drugi najvažniji obrambeni vitamin jest vitamin D koji se inače proizvodi u našoj koži pod utjecajem sunca, no zbog manjka sunca tijekom hladnijih mjeseci, obavezno se preporuča unos kroz prehranu ili dodatke kako bi se očuvao i zaštitio imunitet, gustoća kostiju te mišićni sustav.

Vitamin E kao snažan antioksidans, osim što štiti stanice od oštećenja i omogućava njihovo optimalno funkcioniranje te na taj način čuva imunitet tijela, ujedno je esencijalan i za zdravlje i ljepotu kože, kose i noktiju.

Jedan od najznačajnijih minerala za naš organizam, cink je ključan element za jačanje imuniteta i otpornosti na gripe i prehlade, ali i kod kroničnih infekcija jer potiče rad imuniteta, te je ujedno i snažan antioksidans.

spring-vitamini-minerali-imunitet

Ojačajte imunitet na vrijeme i spriječite jesenske infekcije uz Spring vitamins & minerals dodatak prehrani za žene, s visokim koncentracijama vitamina i minerala potrebnih za jačanje imunološkog sustava. Spring vitamins & minerals jača imunitet, dok ujedno potiče procese proizvodnje energijete pozitivno djeluje na zdravlje i lijep izgled kože, kose i noktiju. Cijena mu je 128 kuna.

Tags: imunitet

najčitanije

zadnji komentari

Ljepota Nutrikozmetika: Ljepota iznutra Vrijeme je za jačanje imuniteta: Spring vitamini i minerali