Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Japanka koja je otkrila izvor mladosti: Masako Mizutani

masako-mizutani

Piše: Luči Židić

Izvor vječne mladosti i ljepote je (možda) konačno pronađen, a njegovu njegovu tajnu otkrila je Masako Mizutani. Masako je domaćica i majka koja živi u provinciji Nagoya u Japanu i, vjerovali ili ne, ima čak 45 godina. Kako izgleda kao da joj nije više od 20, postala je popularna širom svijeta.

2009. godine prvi se put pojavila na televiziji, dijeleći svoje tajne i savjete kako zadržati i uspješno održavati mladolik i lijep izgled. Vrlo brzo, postala je idol sredovječnim Japankama, ali i ostalim azijskim ženama. Kasnije su uslijedili i profesionalni modni angažmani, a Masuko redovno krasi naslovnice raznih magazine i časopisa širom Azije, ali i stranice web-portala. Karakterističan izgled djevojke-lutke osigurao joj je dobro plaćen i popularan posao, za kojim teže mnoge, upola mlađe, djevojke.

masako-mizutani

Koja je tajna njenog izgleda?

Tajna njenog uspjeha leži u činjenici da za njegu kože, lica i tijela odvaja svakodnevno – ni manje ni više nego pet sati! Kako sama kaže 'godine se ne mogu sakriti, ali se može stariti ponosno i elegantno. Isto tako, prikrivanje godina nema samo trenutno rješenje i može se izgledati mlađe i zdravije samo  uz određeni trud.'

Masako nam je otkrila recept.

#1. Pazite i njegujte svoje tijelo

Redovne vježbe, aktivno tijelo i um su nešto što bi trebalo svakodnevno prakticirati kako bismo se osjećale i izgledale mlađe. Također, kvalitetan san kao i život bez cigareta – stvari su koje pomažu u održavanju vitalne i mladolike kože.


#2. Pravilna prehrana

Poželjno je jesti zdravu hranu, poput voća i povrća, mlijeka, orašastih plodova, kako bismo ostvarili najbolje rezultate i na pravi način nahranili i njegovali kožu. Masako preporučuje 4 manje porcije hrane na dan i sljedbenica je veganske ishrane od rane mladosti.


#3. Njeno veličanstvo voda

Preporučljivo je unositi dosta vode i tekućine kako bismo isprali što više toksina iz svog organizma. Također, voda pomaže u smirivanju promjena i iritacija na koži.

#4. Prava šminka

Šminka u svjetlijim tonovima preporučuje se kako godine prolaze, jer upravo ova make-up oduzima ženi godine i podmlađuje je. Izbjegavajte tamna sjenila, ruževe i rumenila. Pastelne nijanse, blagi sjaj i rumenila u tonovima breskve su pun pogodak. Također, ne izlazite vani bez kreme sa zaštitnim faktorom kako biste umanjili štetnost sunčevih zraka te obavezno uklonite svu šminku sa lica prije odlaska u krevet.

#5. Njega kože

Neophodno je redovno održavanje, čišćenje i hidratacija kože, kako bismo je zaštitili od štetnih vanjskih utjecaja. Osim toga, važno je koristiti kreme sa vitaminom E i za lice i za tijelo kako bismo koži osigurali mekoću, glatkost i mladolikost. Masako također preporučuje upotrebu dermarolera koji pomaže da kozmetički pripravci prodru duboko u kožu te potiče sintezu kolagena i obnavljanje kože.

Na kraju ste vjerojatno zaključile da i nije otkrila toplu vodu ni ništa novo, sve su to zdravi i logični savjeti. Iako su i geni sigurno odigrali veliku ulogu, kad bi se zaista držali ovog strogog i zahtjevnog režima, možda ni rezultati ne bi izostali. Vrijedi pokušati.

 

Priča o Masako Mizutani originalno je objavljena u 8. broju Ogledala --> link

Tags: njega, masako

najčitanije

zadnji komentari

Ogledalo Ogledalo Japanka koja je otkrila izvor mladosti: Masako Mizutani