Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Loredanine proljetne želje

Piše: Loredana Bakić

Svako proljeće osjetim potrebu da sama sebi obećam da ću, bar ovaj put, izvući najbolje iz svoje kože lice izborom prikladnih proizvoda za čišćenje, njegu i šminkanje. A koliko uspijem izabrati najbolje za sebe, često je tema rasprave na jesen... Živi bili, pa vidjeli, što ću ovu jesen misliti o svojim proljetnim željama...

Počinjem od čišćenja kože, a tu sam želju već ostvarila - radi se o Dr. Stribor D-phase gelu za čišćenje kože. Kako kaže njegov kreator Dr. Stribor, on nije micelarna otopina, a nije ni gel za čišćenje s tenzidima koji češto isušuju kožu, niti je niti uljni odstranjivač. On je tzv. HIPE emulzija (High Internal Phase Emulsion) i prvo što zapadne u okusne pupoljke jest da je sladak. Da. Prozirna masa se u kontaktu s vodom pretvara u mlijeko za čišćenje koje doista ima sladak okus budući sadrži šećerne estere. Zasad se družimo jutrom.

Vichy Liftactiv Supreme 10 serum je sljedeći proizvod u proljetnom ritualu njege. Probala sam ga i mogu najaviti svoje buduće druženje s preparatom s visokim udjelom ramnoze i hijaluronske kiseline. Vlaga, ispunjavanje bora i borica i općenito rečeno, jedan kvalitetni sloj ispod dnevne i noćne njege bi mi doista godio, a vjerujem i pokazao dugoročni učinak glede obnove kože.

Eucerin Hyaluron-Filler CC krema srednje tamna nijansa mi je najpoželjini proizvod s liste. Prekrivanje, anti-age i zaštita u jednom sloju. Visoko i niskomolekularna hijaluronska kiselina za zaglađivanje i popunjavanje kože iznutra i glicin-saponin za poticanje prirodnog stvaranja hijaluronske kiseline zaista puno obećavaju. Također sam je probala i iako nisam ljubitelj krema s oznakama BB ili CC u odnosu na klasične tekuće pudere, priznajem da me ovaj proizvod jako privlači budući ga mogu nanijeti odmah nakon Vichy seruma i eto me našminkane... Zaštitni faktor je SPF15 plus UVA zaštita. Čula sam i za njenu sestru sa spf 50, no o tome ću se još morati posavjetovati sa svojom urednicom Anom koja daleko bolje od mene barata s kombiniranjem visokih faktora i anti-age sastojaka u istom proizvodu.

bareMinerals Marvelous Moxie u nijansi Chase Your Dreams ruž za usne je limitirano izdanje Marvelous Moxie ruža i zaljubila sam se u njega na prvo gledanje. Online, naravno. Biserna ružičasta boja kremastog finiša. Jednostavno znam da mi se ne sviđa bez razloga i znam da će mi stojati i bez prethodnog isprobavanja.

bareMinerals Ready Color Boost Blush u boji The Stolen Heart je također dio limitrane kolekcije. Radi se o kombinaciji osvjetljivača i rumenila i također sam ga poželjela već na prvo gledanje. Vjerujem da bi pristao i u popis ljetnih kozmetičkih želja jednako dobro.

najčitanije

zadnji komentari

Blog Pogled u ogledalo Loredanine proljetne želje