Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Spremna za ljeto!

Piše: Luči Židić

Živim za ljeto i moje pripreme traju cijelu zimu. Ljeto provodim aktivno, izložena suncu i moru te mi je primarni cilj zaštititi kožu i kosu od negativnih utjecaja i oštećenja.

Najvažniji dio moje pripreme je bilo druženje sa Philips Lumeom, IPL sustavom za uklanjanje dlačica, svako 2 tjedna što je rezultiralo s 90% uklonjenih dlačica. Aparat imam sad već 3 godine i oduševljena sam rezultatima. Uz njega obavezni su i tjedni pilinzi tijela te njega masnijim proizvodima, najčešće maslacima za tijelo i uljima.

Na prvi znak sunca moj se SPF iz 30 promijeni u 50 i nikad ne izlazim iz kuće bez zaštite. Jako sam svijetle i osjetljive puti i sunce mi nije prijatelj tako da koristim Shiseido Urban Environment UV Protection Cream Plus SPF 50 svako jutro, a na plaži Shiseido vodootpornu kremu Expert Sun Aging Protection Cream Plus također sa SPF 50 faktorom.

Koža tijela mi je otpornija i tu sam opuštenija, iako se nikad direktno ne sunčam nego boju dobijem proizvodima sa samotamnjenje, na plaži već par godina koristim L'Erborario Sun Unguento Superabbronzante, mast za brzo tamnjenje sa faktorom 15. Jako je masna, naglasi boju tijela i štiti kožu od isušivanja. I kosu štitim njihov sprejom, L'Erborario Sun veil, zaštitnim uljem za kosu. Nakon kupanja koristim Kerastase Solei šampon i masku za kosu.

Iako se ne sunčam, volim preplanulost i zadnjih par godina je postižem proizvodima za samotamnjenje. Najdraži su mi St. Tropez proizvodi, izgledaju prirodno, lako se nanose, ali i uklanjaju pri eventualnim greškama, ne ostavljaju neprirodne prijelaze ni narančaste tonove. Započnem sa blagim GRADUAL TAN Classic losionom za tijelo i kremom za lice u nijansi light/medium koji se nanosi svakodnevno i pomalo razvija prirodan i jako blag ljetni ten dok kroz sredinu sezone prijeđem na Self Tan Luxe Dry Oil  i Self Tan Luxe Facial Oil istog proizvođača, koji osim intenzivne boje, ima i blagi sjaj i zaista izgleda savršeno u ljetnim mjesecima.

Ljetni look nije potpun bez savršene manikure i pedikure, to mi je ljetni najdraži tretman zbog kojeg sam svako 10tak dana u salonu, a omiljene nijanse lakova su mi Essie klasici, Sugar daddy za nude varijantu i Real red crvena.

I parfemi postaju svježiji pa se moj omiljeni Chanel Chance zamijeni sa svojom svježijom varijantom Chance Eau Fraiche ili Christalle Eau Verte istog branda.

Ljetni make-up je minimalan, Shiseidov vodootporni tekući puder UV Protective Liquid foundation i UV Protective Compact foundation iz iste linije ili Chanel CC Cream SPF 50 već su godinama moj odabir (--> link na recenziju), Diorov bronzer Diorskin Nude Tan  i sjajilo i to je to...

Želim vam dugo, toplo ljeto :*

Tags: ljeto, moru, kožu, suncu, oštećenja, kosu, izložena, cilj, negativnih, utjecaja, luči, židić, zaštititi, primarni, provodim

najčitanije

zadnji komentari

Blog Pogled u ogledalo Spremna za ljeto!