Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Top Beauty 2015: Loredanini favoriti

Piše: Loredana Bakić

Godina 2015.mi je donijela dvije kozmetičke spoznaje - puno je izrazito kvalitetne kozmetike koju tek trebam otkriti, a istodobno trebam čuvati sjećanje na proizvode koje su se pokazali gotovo savršeni u mojoj svakodnevnoj rutini njege i šminkanja tako što ću ih ponovno kupiti i držati kao svoj stalni kozmetički postav.

Ljubiteljica sam tekućih pudera i ne priznajem korigirajuće krema kao njima jednako vrijedne. MeMeMe Angel face BB krema me uvjerila da ipak postoje dani kad i ja volim BB kreme, a svi, pa i ja, mislimo da imam tekući puder na licu. Ista kompanija me uvjerila da ima lijeka i za moje tanke i slabašne obrve bez estetskih briga koje često prate nas koje svoje obrve moramo svaki dan 'stvoriti'. Elizabeth Arden i Yves Saint Laurent proizvode make-up preparate koji osiguravaju vrhunski estetski doživljaj korištenja i ja doista uživam biti dekadentna koristeći primer za oči u tubici i kajal na očima, umjesto Xu1 formulama za super brzo šminkanje u jednom potezu. Ljekarnički brend La Roche Posay proizvodi sigurne formule za njegu različitih tipova kože, a ja sam izabrala njihov intenzivni serum za vlaženje kože, jer, vlage nikad dosta u našim uvjetima življenja.

 

mememe-angel-face-bbe-cream

MeMeMe Angel Face BB cream 30 ml u Blush Beige nijansi me uvjerila da postoje BB kreme koje mogu zadovoljiti moja (pre)velika očekivanja. Ponaša se kao tekući puder što se tiče prekrivanja i trajnosti nosivosti, a koži osigurava djelovanje hranjivog balzama u danima kad je osjetljiva, dehidrirana, ukratko, kad nije u najboljoj formi, a šminkati se mora. Kremasta i visoko pigmentirana tekstura omogućuje lagano razmazivanje i brzo stapanje s kožom. Optički aktivni pigmenti uljepšavaju površinu lica kroz cijeli dan.Tek malo pudera u prahu preko ove BB kreme omogućava i 12 sati održanog make-upa s kojeg rumenilo i osvjetljivač ne silaze osim ako ja ne želim.

YSL Couture kajal Vert Anglais sam kupila posve slučajno, dapače, impulsno, nakon objave na Ogledalu da YSL u modu dovodi rokerice i njihov make-up. Rekoh Mireli da mi kupi isti upravo onih dana kad je bio veliki popust u našoj parfumeriji ne očekujući previše. Dobila sam i više nego mi treba na dnevnoj osnovi šminkanja. Nijansa Vert Anglais je dovoljno tamna i dovoljno ne-crna da pristaje mom svijetlom tenu. Lagano se razmazuje i obično ga svakodnevno koristim kao olovku za obrubljivanje očiju no povremeno ga volim iskoristiti i kao podlogu preko koje nanosim sjenilo i na donji i na gornji kapak radi dramatičnijeg učinka. Ostaje nepromijenjen na koži bez iritirianja i isušivanja zone oko očiju.

elizabeth-arden-advanced-eye-fix-primer

Elizabeth Arden Eye-Fix primer 7.5 ml zahvaljujući izrazito preciznom aplikatoru osigurava da mi sadržaj od 7,5 ml traje godinu dana svakodnevnog nanošenja na kapke. Dugo vremena sam vjerovala da ništa ne može nadmašiti jednu drugu bazu za oči no ova me uvjerila da je i postojanija i kapcima ugodnija i na kraju, higijenska za korištenje budući je u tubici. Vrlo mala količina je potrebna za oba kapka da bi se sjenila održala i po 15 sati a ponekad i duže.

MeMeMe Arch Angel Brow gel za obrve i highlighter je na ovoj listi budući nisam dosada ima priliku koristiti proizvod koji jednako dobro vodi računa i o mojim obrvama i gornjem kapku. Nemam više potrebu koristiti olovku za obrve i tražiti dovoljno tanki kist i dovoljno svijetlo i sedefasto sjenilo da osjenčam rub luka obrva jer ovaj proizvod je sve to - jedna strana s četkicom za moje slabe obrve i druga strana koja sadrži svjetlucavo tekuće sjenilo za luk ispod obrva. U nekoliko poteza ovim gelom izgradim obrve koje mi nedostaju, nadopunim luk, osvjetlam zonu ispod luka i zaboravim na svoje obrve. Nemam straha da sam stavila previše gela i da će se on sasušiti i guliti nakon nekoliko sati što mi se prije znao događati i s puno razvikanijim (čitaj skupljim) brendovima. Svakodnevno nanesem tek malo gela da pojačam boju obrva, a za večernji make-up običavam eksprimentirati  zadebljavanjem obrva, koje mi, priznajem, ne stoje osobito lijepo.

La Roche Posay Hydraphase intense serum 30 ml jedina je preparativa na mojoj Top 5 proizvoda. Zašto? Jedini je preparativni proizvod  koji opravadava omjer kvalitete i cijene da bih ga ovdje spomenula. Jedini je koji ću ponovno kupiti. Koristila sam prošle godine priličan broj seruma za vlaženje  koje ponovno neću kupiti, jer mi nisu osigurali što ovaj čini - napajanje žedne kože lice u trenutku. Kako ga nanosim, on se stapa s kožom ostavljajući je glatkom i napetom. Preko njega mogu nanijeti bilo koji drugi sloj preparative, a prije njega mogu učiniti kakav god piling, on će kožu umiriti i navlažiti. Ne tražim više kad je riječ o hidrataciji.

najčitanije

zadnji komentari

Blog Pogled u ogledalo Top Beauty 2015: Loredanini favoriti