Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Anđelika - biljka vrijedna zlata

Anđelika je poznata kao biljka sjevera jer raste u sjevernoj Europi, a kod nas se nalazi na zapadu i u okolici Plitvičkih Jezera. Poznata je još i pod imenom korijen sv. Duha i anđelov korijen te dostojno nosi ta imena zbog izuzetno velikog broja ljekovitih svojstava koja ima. Pretpostavlja se da, kada bi rasla samo u dalekim krajevima, dosegla bi cijenu zlata zbog svoje ljekovitosti. Poznato je da se koristila još u srednjem vijeku, a postoji i priča o čovjeku koji je žvakao listove biljke umjesto duhana i doživio 120 godina. Anđelika raste kao samoniko bilje, ali u zadnje neke zemlje su je počele i uzgajati, kao Francuska, jer je njeno eterično ulje jedan od najboljih izvora hidratizacije. Nedavno je na naše tržište stigla cijela linija L'Occitane proizvoda za njegu lica na bazi anđelike.

Anđelikina hidratantna krema
Izuzetno hidratantna krema svilenkaste, meke teksture i ugodnog blagog mirisa vraća koži vitalnost i pruža optimalnu hidratizaciju. Krema je rađena na bazi eteričnog ulja anđelike koja je organski uzgojena u Provansi. Krema još sadrži i anđelikinu vodicu koja pruža dodatnu i potpunu hidratizaciju potičući sintezu akvaporina, vodenih kanalića koji osiguravaju bolju protočnost vode do stanične jezgre. Koristi se i kao dnevna i kao noćna krema. (Cijena: 276,50 kn)

Anđelikin zaštitni fluid sa spf 15
Ovo je lagani osvježavajući fluid koji je namjenjen dnevnoj njezi lica. Isto kao i kod kreme korišteno je eterično ulje anđelike koje povećava elastičnost kože i štiti od slobodnih radikala, a fluid ima zadatak da uz pomoć UVA/UVB filtera štiti kožu od sunca. Nakon korištenja koža je trenutačno meka, blistava i revitalizirana. (Cijena: 223,40 kn)

Anđelikin pjenušavi gel za čišćenje lica
Pjenušavi gel je prvi korak u održavanju ljepe i zdrave kože. Nježno čisti lice te se u dodiru s vodom pretvara u nježnu pjenicu koja uspješno skida sve nečistoće i šminku s lica. Obogaćen je eteričnim ulje anđelike i održava hidrolipidni film kože optimalno hidratiziranim, a nakon korištenja koža je meka, čista i osvježena. (Cijena: 128,80 kn)

Anđelikin hidratantni tonik za lice
Osvježavajući tonik za lice bez alkohola uz dodatak vodice i eteričnog ulja anđelike. Nježno čisti lice, osvježava i uklanja ostatke šminke. Nakon korištenja koža je pripremljena za potpuno upijanje aktivnih sastojaka kreme. Blagog je i ugodnog mirisa. (Cijena: 128,69 kn)

Anđelikin roll-on gel za područje oko očiju
Lagani gel za područje oko očiju pruža trenutno osvježenje i buđenje očiju i pogleda. Pakovanje je izuzetno atraktivno s masažnom kuglicom na vrhu s kojom lagano masiramo i nanosimo kremu i tako pospješujemo bolju cirkulaciju i samim time smanjujemo podbuhlost oko očiju. Korišteno je eterično ulje anđelike i anđelikina vodica u mikrokapsulama koji pružaju hidratizaciju i pomažu u zaštiti od slobodnih radikala, a također pomažu u smanjenju  tamnih kolutova. Koristi se ujutro i naveče. (Cijena: 166,60 kn)

Tags: anđelika, l'occitane, hidratacija

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Anđelika - biljka vrijedna zlata