Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Botox u borbi protiv pretjeranog znojenja

bagatin_botox-terapija-protiv-znojenja

Botox terapiju primjenjuju u Poliklinici Bagatin kao siguran i jednostavan pristup jednom od najneugodnijih estetskih problema.

Naše tijelo proizvodi znoj kako bi se hladilo, zato ćete i primijetiti kapljice znoja čim vam nešto uzrokuje porast tjelesne temperature. No, ne uzrokuje znojenje samo vruće i vlažno vrijeme, već i vježbanje, tjelesni napori te emocionalni stres.

Pretjerano znojenje je poznato pod stručnim nazivom hiperhidroza te je najprimjetnije na području pazuha, dlanova i stopala. Ljude s ovim problemom ne muči samo znojna odjeća i mokre ruke, već i iritacija kože te društvena nelagoda. Ova vrsta znojenja ne može se spriječiti pomoću antiperspiranata dostupnih u dućanima. Što onda pomaže? Ispostavlja se, Botulinum toksin tipa A, poznatiji kao Botox.

Naša koža, a posebno njen srednji dio ili dermis, nije sastavljena samo od kolagena i elastina, već je pun žlijezda znojnica, folikula dlačica, lojnih žlijezda, krvnih žila i završetaka živaca. Naše tijelo izlučuje znoj iz dvije vrste žlijezda, ekrinih i apokrinih. Ekrine žlijezde nalaze se u koži po cijelom tijelu. Apokrine žlijezde se pak nalaze na dijelovima tijela s većom koncentracijom folikula dlačica, poput glave, pazuha i prepona. Te žlijezde kontrolira simpatički i parasimpatički živčani sustav, sustav upravljanja koji kontrolira i ostale nesvjesne tjelesne funkcije poput disanja, probave, temperature tijela, otkucaja srca i krvnog tlaka. Čim se poveća temperatura tijela, vaš simpatički živčani sustav automatski potiče žlijezde znojnice na hlađenje tijela.

bagatin_botox-terapija-protiv-znojenja

U Poliklinici Bagatin Botox terapija protiv znojenja jedan je od najtraženijih neinvazivnih tretmana u ovo godišnje doba. Ubrizgavanjem Botoxa u kožu  utječe se na putovanje signala između završetaka živaca i žlijezda znojnica u koži. Botulinum toksin veže se za krajeve živaca u blizini područja ubrizgavanja i djeluje poput prepreke, što znači da sprečava otpuštanje neurotransmitera acetilkolina, kemijskog spoja koji proizvode živčane stanice za međusobnu komunikaciju te na taj način onemogućuje slanje signala za stimulaciju proizvodnje znoja. Na taj način žlijezde znojnice ostaju neaktivne.

FDA je 2004. godine odobrio uporabu Botoxa u liječenju hiperhidroze, a tretman se rabi u svrhu sprječavanja pretjeranog znojenja pazuha, a može se koristiti i u svrhu sprječavanja pretjeranog znojenja dlanova i stopala. Svaki tretman može se sastojati od nekoliko ubrizgavanja u problematično područje, traje oko 30 minuta, a rezultati traju do 6 mjeseci.

U Poliklinici Bagatin kažu da kandidati za Botox terapiju protiv znojenja mogu biti  žene i muškarci koje muči ovaj problem. Unatoč utjecaju pojačanog znojenja na sve dnevne aktivnosti, mnogi ljudi ne traže rješenje ili liječenje. Na žalost, to se događa zato što ne shvaćaju da je njihov problem medicinske naravi i da se može liječiti. U zdravstvenom smislu ne postoji niti jedna štetna posljedica, štoviše iskustva pokazuju da je tretman uistinu spas za ljude koji se pretjerano znoje

Tags: botox, poliklinika, bagatin, znojenje

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Botox u borbi protiv pretjeranog znojenja