Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Iscijelite oštećenu kožu: Biobaza Therapy

biobaza-therapy

Biobaza je lansirala još jedan prirodni proizvod koji sastoji aktivne, bilje komponente blagotvornog djelovanja na osjetljivu kožu.

Biobaza Therapy terapeutska je krema na bazi biljnih ekstrakata nevena, gaveza i gospine trave namijenjena je izuzetno osjetljivoj i oštećenoj koži lica i tijela te kao pomoć u tretiranju ožiljaka, ublažavanja upala i iritacija. Preporuča se kod podlijeva i oteklina, zacjeljivanja rana, suhe i ispucane kože, upaljene kože i crvenila te ožiljaka.

Krema sadrži biljnu formulu sa gavezom, nevenom i gospinom travom koja pokazuje ljekovita svojstva u njezi raznih upalnih procesa i oštećenja na koži poput ožiljaka, crvenila, podlijeva, ispucane i grube kože te oštećenja nastalih uslijed nepovoljnih vremenskih utjecaja.

Farmaceutska kvaliteta te visok postotak aktivnih tvari, bez parabena, konzervansa i sintetskih mirisa, Biobaza Therapy kremu čine idealnom za uklanjanje malih nepravilnosti koje uvelike mogu stvarati nelagodu i nezadovoljstvo zbog neprihvatljivog estetskog izgleda, a blagotvorno djeluje i kod raznih kožnih problema i oboljenja. Biobaza Therapy idealan je dio svake kućne ljekarne jer se njeno nježno, a učinkovito djelovanje, preporuča svim dobnim skupinama, uključujući i djecu.

Gavez je prava riznica aktivnih tvari koje mu daju prirodnu snagu i moć. Najvrjednije tvari se nalaze u korijenu. Najzastupljeniji je alantoin koji zbog svoje brze difuzije kroz kožu i okolna tkiva potiče rast novih stanica i obnavljanje oštećenog tkiva. Sluzi iz gaveza djeluju umirujuće, a tanini protuupalno. Zbog toga se uspješno primjenjuje kod uganuća, iščasenja, podlijeva krvi, kao i oblog pri zacjeljivanju rana te kao hrana suhoj i ispucanoj koži.

Gospina trava ima višestruko blagotvorno djelovanje na kožu koji potječe od složenog kemijskog sastava ove biljke. Bogata je flavonoidima, taninima, hipericinom, eteričnim uljima, a svi oni zajedno djeluju protuupalno i podupiru rast stanice te na taj način potiču epitelizaciju. Gospina trava dobro djeluje na oštećenja na koži, stoga se koristi u tretmanima strija, ožiljaka, bora, suhe i suncem oštećene kože.

Neven izuzetno blagotvorno djeluje na kožu. Cvijet nevena sadrži niz ljekovitih supstanci, a naročito je bogat flavonoidima, karotenoidima, saponinima i organskim kiselinama. Kožu omekšava, tonizira, vlaži, štiti i njeguje. Pomaže kod kožnih upala, ljuštenja i raznih infekcija kože i rana koje teško zarastaju, te ugriza i uboda insekata. Znanstveno je dokazano da terpenski alkoholi i flavonoidi sadržani u nevenu uništavaju različite bakterije, viruse i gljivice. Povrh toga, blagotvorno djeluje kod upaljenih i proširenih vena.

Biobaza Therapy krema dostupna je u svim dm drogerijama po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 49,90 kn.

Tags: prirodna, njega, biobaza

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Iscijelite oštećenu kožu: Biobaza Therapy