Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Kako se boriti sa suhoćom kože: La Roche-Posay Lipikar Baume AP

la-roche-posay-lipikar-baume

La Roche-Posay u svojoj liniji ima i novo rješenje za suhu kožu i kožu sklonu atopijskom dermatitisu u obliku balzama za tijelo Lipikar Baume AP.

Suhoća kože zimi postaje prioritet u svakodnevnoj njezi kože tijela.  Vanjski čimbenici utječu na našu kožu, a tijekom hladnijih dana potrebna je dodatna njega kako bi je zaštitili. Vrlo suha koža češća je pojava no što vjerojatno mislimo, pogotovo kod djece. Često je suhoća kože posljedica atopijskog dermatitisa koji se razvija na genetski predodređenim mjestima na koži. Suha koža, zbog pomanjkanja međustaničnih lipida ima ozlijeđenu zaštitnu pregradu na površini kože. Zaštitni hidrolipidni sloj je oštećen i zbog različitih vanjskih faktora, kao što su hladnoća, sunce i sapun. Stanice kože nisu dovoljno jako međusobno povezane zbog čega dolazi do osjećaja neugode na koži, ona postaje hrapava i javlja se osjećaj zatezanja. Atopična koža je iznimno suha koža koju prati osjećaj zatezanja i svrbež kojeg dermatolozi nazivaju pruritus. Vidljivi simptomi uključuju ljuštenje i ponekad hrapava crvena područja na licu i tijelu, pregibima vrata, laktova i koljena te na dlanovima i stopalima. Jedni od važnijih čimbenika koji mogu pogoršati atopijski dermatitis su suha koža, topline i znojenje, alergeni i stres. Dermatolozi savjetuju kako je bitno razviti rutinu njege kože sklone atopiji. Pranje kože u slučaju atopijskog dermatitis postaju glavni prioritet.

la-roche-posay-lipikar-baume

Rješenje dolazi iz laboratorija La Roche-Posay koji donosi rutinu njege za kožu sklonoj atopiji.

Lipikar Baume AP balzam je za tijelo koji vraća lipide te se bori protiv iritacija i svrbeži. Trenutno umiruje kožu i prekida ciklus svrbeža da sačuva dugotrajan osjećaj ugode na koži. Nemastan je, ne lijepi se i omogućava brzo odijevanje nakon nanošenja. Potrebno je samo jedno nanošenje dnevno, a tekstura brzo penetrira u kožu i time skraćuje vrijeme upijanja kreme u kožu. Lipikar Baume AP vraća lipide čak i najsušoj koži u rekordnom vremenu i sadrži visoku koncentraciju aktivnih sastojaka, prvenstveno niacinamida koji sprječava začarani krug svrbeža te shea maslaca koji nadomješta osjećaj ugode na koži.

la-roche-posay-lipikar-baume

Kako bi upotpunili rutinu za pranje i njegu tijela u Lipikar liniji osim Lipikar Baume AP balzama možete naći i Lipikar Syndet, kremasti gel za pranje vrlo suhe kože tijela koji djeluje protiv iritacije te ulje za tuširanje Lipikar Huile koje koži vraća lipide te djeluje protiv iritacije.

Preporučena cijena Lipikar Baume AP balzama za tijelo je 155 kuna, a možete ga naći u ovlaštenim ljekarnama.

Tags: njega, tijelo, roche-posay, atopijski

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Kako se boriti sa suhoćom kože: La Roche-Posay Lipikar Baume AP