Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Matične stanice ruže za ultimativnu regeneraciju: Lancôme Absolue L'Extrait

Lancôme je kozmetička kuća koja od prvog dana aktivno istražuje sva područja znanosti i biologije. Njihovi istraživači su usavršili potpuno novi aktivni sastojak dobiven ekskluzivnim biotehnološkim procesom: matične stanice Rose Lancôme, vjerojatno jedinstveni regenerativni sastojak ikad.

Znanstvene spoznaje o ljudskim i biljnim matičnim stanicama dovele su do novog pogleda na biološke procese. Ujedinivši dvije dimenzije istraživanja kože stvorili su čudotvornu i u potpunosti jedinstvenu kremu: Absolue L’Extrait, ultimativni regenerativni eliksir, po prvi put koncentriran čak i u matičnim stanicama Rose Lancôme sa sposobnošću stimuliranja matičnih stanica ljudske kože.

Youcef Nabi, predsjednik Lancôme Internationala kaže: 'Ovaj dvostruki znanstveni napredak odražava se kroz privlačnu, neočekivanu i čarobnu teksturu jedinstvenog mirisa. Absolue L’Extrait je najdragocjenija i najučinkovitija Lancômeova krema koju su naši istraživači dosad kreirali. Čudotvorna krema. Upravo ono što ste tražili.'

Matične stanice derme: novi, ključni čimbenik obnavljanja kože

Matične stanice derme posjeduju jedinstveni samoobnavljajući potencijal. No, studija je pokazala da njihova sposobnost samoobnavljanja slabi s godinama. Od vitalne važnosti što dulje održati i poticati njihovu sposobnost samoobnavljanja. Lancôme je usavršio tretman njege koji cilja na ovaj novi izvor prirodnog obnavljanja kože u njezinim najdubljim slojevima, kako bi regeneracija bila dubinska.Samo je biotehnološki aktivni sastojak nove generacije mogao uspješno doprijeti do ovog ultimativnog izvora samoobnavljanja.

La Rose Lancôme

Simbol života i ljepote, Rose Lancôme nije samo vizualni prikaz brenda, već sve više i  izvor nadahnuća istraživačima koji stvaraju izuzetne proizvode za njegu kože. Godine 1973. vrhunski stručnjaci rasadnika Georges Delbard uspjeli su stvoriti ultimativnu ružu, nazvavši je La Rose Lancôme. Rezultat hibridizacije kojom je stvoreno oko 20.000 novih vrsta ruže, Rose Lancôme je naposljetku odabrana zbog svoje nenadmašne ljepote i izuzetne svježine. Spoj tamno ružičaste i svijetlo ljubičaste, Rose Lancôme ima rijetku i privlačnu boju fuksije. Vrlo je snažna i prilagodljiva, a danas se uzgaja samo na otvorenim poljima francuske pokrajine Châteaux de la Loire, na zahtjev čovjeka koji ju je stvorio, kao jednogodišnja biljka. Godišnja je proizvodnja ograničena na nekoliko tisuća biljaka. Četrdesetak godina nakon rođenja ove predivne ruže, čije su kvalitete dugo fascinirale naše istraživače, napokon nam je otkrila svoje tajne i pridonijela rađanju novog remek-djela kozmetičke znanosti.

Eliksir Absolue L’Extrait u sebi sadrži koncentraciju od gotovo 2 milijuna matičnih stanica Lancôme ruže po bočici koji usmjeravaju svu svoju revitalizirajuću energiju na ponovno aktiviranje vidnih znakova mlade kože.

Zahvaljujući djelovanju matičnih stanica ruže Lancôme na nove matične stanice kože, regeneracija u dubljim slojevima postaje sve učinkovitija.Djelovanje matičnih stanica derme, odnosno njihov kapacitet samoobnavljanja prikazan je in vitro prema njihovoj sposobnosti formiranja dermosfera. Stanice iz ruže Lancôme stimuliraju matične stanice derme, budući da se u njihovoj prisutnosti broj dermosfera povećava za 63% nakon desetodnevnog uzgoja.

Već na prvi pogled, delikatna ružičasta, biserna nijansa ekstrat-kreme odražava mekoću i profinjenost. Lagana je na dodir, a opet izdašna, donosi osjećaj ugode i zadovoljstva. Primjenom dolazi do metamorfoze: u početku gusta, da bi se zatim u trenu pretvorila u eliksir, krema se trenutno upija u kožu, pružajući licu satenski sjaj, glatkoću, njegu i raskošan osjećaj.

Za Absolue l’Extrait je kreiran elegantan i ženstveni miris. Očaravajuće note ruže u samom srcu podsjećaju na ružin vrt u sumrak, kada cvjetovi opijeni sunčevim sjajem ispuštaju najopojnije mirise. Poput teksture, parfem postupno osvaja, ali bez napadne dominacije. Nakon živahnih nota bergamota i ružičastog papra, u srcu izranjaju delikatne note ruže, jasmina i frezije. A zatim slijede senzualne drvenaste note i note mošusa.

Lancôme je odlučio preuzeti dizajn bočica kreme Nutrix iz 1936. godine uz modernu reinterpretaciju avangardnih značajki ove legendarne bočice. Uz ovu eliksir-kremu dolazi i ekskluzivni masažni aplikator, dizajniran kako bi nanošenje Absolue L’Extraita bilo maksimalno učinkovito. Donosi nam dvostruki ritual ljepote: crni dio služi za nanošenje eliksir-kreme, a zlatni za masažu.

Preporučena maloprodajna cijena je 2.460 kuna, a Absolue L’Extrait, ultimativni regenerativni eliksir možete kupiti ekskluzivno u parfumeriji Lana, Zagreb.

 

Tags: lancôme, njega, anti-age, starenje, regeneracija

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Matične stanice ruže za ultimativnu regeneraciju: Lancôme Absolue L'Extrait