Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Nježna zaštita od sunca: Vichy Capital Soleil Nježni dječji sprej SPF 50+

vichy-capital-soleil-children

Vichy predstavlja novi dječji sprej Capital Soleil Nježni dječji sprej SPF 50+ koji štiti kožu od UV-zraka i smanjuje opasnost od alergija na sunce.

Dječja koža osobito je osjetljiva na sunce s obzirom na to da obrambeni mehanizam kože kod djece još nije u cijelosti razvijen. Tijekom jednoga dana na plaži utjecaj UV-zraka na osjetljivu dječju kožu čak je triput veći od utjecaja na kožu odrasle osobe zbog njenog manjeg sunčanog kapitala.

Sunčeve zrake zbog povećanog prolaska kroz atmosferu Zemlje imaju sve jači učinak na kožu. Dječja je koža osjetljivija od odrasle na UV-zrake, jer je njen pigmentni sustav nezreo sve do puberteta. Većina roditelja smatra da dobro štiti svoju djecu zaštitnom kremom, ali skoro svaki 2. roditelj kaže da je njegovo dijete već imalo opeklinu od sunca. Sve je to posljedica ponekad rizičnog ponašanja na suncu (npr. vrijeme izlaganja duže od 3 sata dnevno, izlaganje u vrijeme kad je sunce najjače – između 11 i 16 h), ali i kvalitete nanošenja proizvoda za zaštitu od sunca koja nije uvijek optimalna. Roditeljima ponekad nije jednostavno ispravno nanijeti kremu na djecu koja nestrpljivo čekaju na igru i kupanje. Roditelji misle da su kremu dobro nanijeli, no u stvari ne nanose dovoljnu dozu - 2mg/cm2 kože.

Vichy savjet: Dijete naučite jednostavnom 'pravilu o sjeni': ako je djetetova sjena kraća od njegova tijela, mora se smjesta skloniti u hladovinu!

Također je bitno naglasiti dijelove tijela koji su često zaboravljeni: gornja strana stopala i ruku, donji dio leđa, nadlanica, unutrašnjost šaka, ključna kost, stražnja strana koljena, Ahilova tetiva- toliko malih dijelova koji su ponekad na kraju dana prilično crveni unatoč nanošenju kreme za zaštitu od sunca.

vichy-capital-soleil-children

Capital Soleil Nježni dječji sprej SPF 50+ vrlo se lako nanosi i iznimno je vodootporan. Sustav filtera širokog spektra protiv UVA i UVB-zraka sa sastojkom Mexoryl ojačan je za djelovanje protiv dugih UVA-zraka (3/4 UV-zraka) za još bolju zaštitu osjetljive dječje kože. Ovaj proizvod je 3 puta otporniji na vodu (Colipa metoda: otpornost na 6 kupanja od 20 minuta u usporedbi sa standardom od 2 kupanja). Hidratantna i nježna tekstura brzo se upija u kožu. Proizvod je hipoalergen, bez mirisa i parabena te je ispitan na osjetljivoj koži pod nadzorom dermatologa i pedijatara. Obogaćen je termalnom vodom Vichy koja umiruje, jača i obnavlja kožu.

Capital Soleil Nježni dječji sprej SPF 50+ možete naći u ovlaštenim ljekarnama po cijeni od 152,75 kuna.

Tags: vichy, sunčanje, zaštita

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Nježna zaštita od sunca: Vichy Capital Soleil Nježni dječji sprej SPF 50+