Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Obnovite zaštitni sloj kože ruku i usana: Cicaplast Mains i Levres

la-roche-posey-cicaplast

Ove jeseni La Roche-Posay lansira dva nova proizvoda u liniji Cicaplast koja pomažu kod epidermalnog obnavljanja - Cicaplast Mains krema za ruke i Cicaplast Levres balzam za usne.

S fiziološkog gledišta, koža ruku i usana je iznimno osjetljiva, a to je razlog zašto je ona prva na udaru različitih agresivnih čimbenika. Hladnoća, sunce i zagađenje njihov su najveći neprijatelj, ali postaju osjetljive i zbog svakodnevnih kućanskih obveza. Ruke su prekrivene vrlo tankom kožom koja sadrži malo lojnih žlijezda, a uz nedovoljno često korištenu zaštitu mogu postati iznimno osjetljive te tada dolazi do nastanka stanja koje se još naziva i 'dermatitis kućanica'. Poznato je kako su određeni poslovi nerijetko grubi prema koži ruku. Od takvih trajnijih oštećenja naročito trpe zdravstveni djelatnici, fizički radnici, frizeri i pekari koji su u stalnom dodiru dodiru s otapalima, deterdžentima i agresivnim sredstvima za čišćenje što često onemogućuje njihov daljnji rad. Usnice su pretjerano izložene zbog toga što su prekrivene iznimno tankim slojem kože te im nedostaje zaštitni sloj. Također sadrže vrlo malo melanina, što ih čini posebno osjetljivima na djelovanje UV zraka. Vremenski uvjeti, ali i obično ispuhivanje nosa ili nanošenje šminke tada mogu uzrokovati bol.

Cicaplast Mains pomaže kod obnove zaštitnog sloja kože ruku te istovremeno umiruje i štiti kožu oštećenih i iscrpljenih ruku. Cicaplast Levres balzam za obnovu zaštitnog sloja kože usana popunjava nastale raspukline i sprječava njihovo ponovno nastajanje. Balzam hranjive upijajuće teksture zaslužne za užitak pri korištenju stvara bezbojan, zaštitni i umirujući i sloj za trenutačan osjećaj ugode i elastičnosti usnica.

la-roche-posay-cicaplast-mains

Cicaplast Mains zaštitna je krema za ruke koja hidratizira i pomaže obnavljati najoštećenije ruke. Krema koja ostavlja zaštitni sloj, brzo se upija, sadrži termalnu vodu La Roche-Posay te je primjerena za ruke oštećene svakodnevnim kućnim i profesionalnim aktivnostima. Cicaplast Mains krema sadrži glicerin koji stvara nevidljivi zaštitni sloj u borbu protiv štetnog djelovanja i niacinamid koji umiruje osjećaj svrbeža, potiče sintezu lipida i tako pridonosi ubrzanju obnove zaštitnog sloja kože. Koža ruku brzo je ublažena, a prirodan zaštitni sloj dugoročno je obnovljen.

la-roche-posay-cicaplast-levres

Cicaplast Levres prvi je obnavljajući balzam s termalnom vodom La Roche-Posay koji stvara zaštitni sloj na usnama te na taj način popunjava nastale raspukline i sprječava njihovo ponovno nastajanje. Balzam hranjive, upijajuće teksture zaslužne za užitak pri korištenju stvara bezbojan, zaštitni, umirujući i obnavljajući sloj za trenutačan osjećaj ugode i elastičnosti usnica. Proizvod je primjeren za usne i područja oko usana sa suhom, ispucanom i nadraženom kožom te ograničava nastanak novih pukotina do 12 sati nakon primjene. Cicaplast Levres sadrži karite maslac koji osigurava masne kiseline slične strukture onima koje se prirodno nalaze u koži te igra aktivnu ulogu u procesima hidratacije i pomaže vratiti elastičnost suhoj koži i pantenol za umirujuće djelovanje. Dubinski hidratizirane usnice ponovno postaju elastične i prirodno meke te je pojava pukotina ograničena.

Preporučena maloprodajna cijena kreme za ruke Cicaplast Mains je 58 kuna, a balzama za usne Cicaplast Levres 38 kuna.

Tags: levres, ruke, usne, roche-posay, zaštita, cicaplast, mains

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Obnovite zaštitni sloj kože ruku i usana: Cicaplast Mains i Levres