Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Olakšanje za probleme s kožom: Naftalan krema i ulje

naftalan-krema

Zemno mineralno ulje, poznato kao naftalan, zahvaljujući svom blagotvornom djelovanju odavno se koristi kao pomoć kod liječenja raznih kožnih problema. Naftalan je glavni sastojak istoimenih Naftalan kozmetičkih proizvoda – kreme i ulja za njegu vrlo suhe, osjetljive kože sklone crvenilu i iritacijama.

Naftalan krema i ulje su na bazi prirodne ljekovite tvari, zemnog mineralnog ulja stvaranog milijunima godina - naftalana. Namijenjeni za njegu osjetljive kože kojoj je potrebna posebna njega te se preporučuju kod raznih kožnih stanja i problema. Oba proizvoda jedinstvena su u svijetu jer su obogaćena mineralima naftalana, koji smiruju nadraženu kožu i vlasište, potiču regeneraciju kože, popravljaju njenu strukturu i čuvaju njen obrambeni mehanizam, a ne sadrže parabene, kortikosteroide, SLS, sintetičke mirise i boje.

 

Naftalan se dobiva destilacijom naftenske nafte nastale iz organskog materijala, taloženjem mikroorganizama (fitoplanktona, zooplanktona, algi…) na dnu mora ili jezera gdje su bili prekriveni mineralnim tvarima. Zbog njegovog protuupalnog djelovanja, koje se većim dijelom pripisuje steranima, ima visoko pozitivan učinak na zdravlje kože. Specijalisti odjela dermatologije Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan tijekom više od 25 godina koriste naftalan i razvili su metode tretiranja raznih kožnih bolesti, kao što su psorijaza, atopijski dermatitis, kontaktni, alergijski, seboroični dermatitis, ihtioza, sklerodermija, ekcem, lichen itd. Kako bi se pacijentima omogućilo da nastave s terapijama i nakon odlaska iz SB Naftalan te da olakšaju svoje probleme s kožom, razvijena  su   dva proizvoda terapeutskog djelovanja.

naftalan-krema

Naftalan krema pogodna je za osjetljivu, suhu, iritiranu, oštećenu i crvenu kožu. Krema je bogata mineralima naftalanskog ulja koji blagotvorno djeluju na iritacije i crvenilo te osiguravaju koži kvalitetnu njegu, bez štetnih sastojaka. Krema podupire obnovu kože, a sadrži formulu s maslinovim uljem koje dodatno hrani kožu, omekšava je i pruža joj hidrataciju.

Naftalan ulje obogaćeno  naftalanom koji potiče regeneraciju kože, smanjuje upalu, popravlja njenu strukturu te olakšava kožne probleme, poput svrbeža, crvenila i perutanja. Obogaćeno je nevenovim uljem koje blagotvorno djeluje na suhu kožu te njeguje, hrani i štiti.

Naftalan proizvode potražite u svim dm prodavaonicama po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 179,90 kn za kremu i 149,90 kn za ulje.

Tags: naftalan

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Olakšanje za probleme s kožom: Naftalan krema i ulje