Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

RJEŠENJE ZA UMIRENJE I OBNOVU NADRAŽENE I OSJETLJIVE KOŽE CIJELE OBITELJI

Ogrebotine, pucanje kože, suha koža i ljuštenje, osjećaj zatezanja i žarenja tek su neke od reakcija naše kože na svakodnevne agresivne čimbenike. Ove manje iritacije povezane su s krhkim sastavom epiderme,  s vanjskim faktorima kao što su hladnoća ili suhoća te s jednokratnim traumama. Nadražena koža crveni, počinje se ljuštiti, zatezati, svrbiti... Ukoliko se ne poduzmu koraci da se to spriječi, reakcija se širi i može ostaviti trajno vidljive ožiljke.

Laboratorij La Roche-Posay nudi inovaciju CICAPLAST Baume B5, balzam koji umiruje i obnavlja nadraženu kožu cijele obitelji - odraslih, djece i beba. Sadrži jedinstvenu formulu koja umiruje svakodnevne iritacije i obnavlja manje ozljede: združuje obnavljajuću moć MADECASSOSIDE-a u kombinaciji s umirujućom snagom PANTHENOLA zajedno u istom proizvodu za njegu kože.

 

Djeluje u 2 koraka:

1 –  OLAKŠANJE

Zahvaljujući koncentraciji od 5% panthenola trenutno ublažava osjećaj neugode povezan sa iritacijom. Panthenol ili provitamin B5, tradicionalni je aktivni sastojak koji nalazimo u farmakopeji, poznat je po umirujućim, zacjeljujućim i protuupalnim svojstvima. Tolerira ga čak i najosjetljivija koža, a njegovo je blagotvorno djelovanje dokazano na pacijentima koji pate od opeklina, akni i drugih dermatoza. Obogaćena termalnom vodom La Roche-Posay, prirodnim sastojkom koji umiruje i sprjecava nadraživanje, te karite maslacem zahvaljujući kojima smanjuje osjećaj žarenja koji prati iritaciju. Trenutno umiruje cak i osjetljivu kožu.

2 – ZAŠTITA I OBNAVLJANJE

Madecassoside je odabran zbog svojih svojstava obnove epiderme. Ovaj poznati prirodni sastojak kao temelj La Roche-Posay proizvoda dokazao je svoju sposobnost aktiviranja kožnih mehanizama. Njegova učinkovitost u reguliranju obnove keratinocita i mehanizama diferencijacije ubrzava proces obnove. Zahvaljujući spoju s kompleksom bakra-cinka-mangana, aktivatoru sinteze u epidermi, koža se brže i učinkovitije obnavlja. Madecassoside ima antibakterijska i adhezivna svojstva koja mu omogućuju da ograniči fiksaciju mikroorganizama u epidermu, a zahvaljujući zajedničkom djelovanju bakra i cinka, kontrolira se proliferacija bakterija i koža se održava čistom što stvara uvjete za uspješno izlječenje.

Ima izrazito ugodnu teksturu balzama i ne sadrži miris, paraben, lanolin te ima antibakterijsko djelovanje. Proizvod je hipoalergen i može se koristiti i kod osjetljive kože, jer je tolerancija ispitana pod dermatološkim i pedijatrijskim nadzorom.

Preporučena maloprodajna cijena: 63,62 kn za 40 ml.

Tags: preparativa, koža, njega, roche-posay, reakcija, balzam, iritacija, cicaplast

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa RJEŠENJE ZA UMIRENJE I OBNOVU NADRAŽENE I OSJETLJIVE KOŽE CIJELE OBITELJI