Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Snaga algi za učinkovitu borbu sa celulitom: Melvita Algascience

Nova linija Melvita kozmetike Algascience razvijena je po načelu medicinskih i terapeutskih principa francuske SPA balneoterapije.

Pod pojmom balneoterapija skriva se liječenje primjenom mineralne vode. Linija proizvoda Algascience sadrži morske alge koje opskrbljuju tijelo svim osnovnim mineralima (natrij, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, sumpor, mangan, željezo, jod...). Njihovi aktivni sastojci poznati su po učinkovitom djelovanju na smanjenje celulita i po svojim učincima učvršćivanja.

Melvita organski piling za tijelo iz kolekcije Algascience je, po izboru čitatelja magazina Edelweiss iz Francuske, osvojio nagradu za najbolji kozmetički proizvod za njegu u 2009. godini. Prirodni sastojci za piling uklanjaju mrtve kožne stanice, potiču mikrocirkulaciju i poboljšavaju strukturu kože. Nježne tvari za čišćenje kože čuvaju zaštitni hidrolipidni sloj a morska alga Laminaria i mjehurasta smeđa alga (na hrvatskom jeziku poznata kao i šećerna halunga) obogaćuju kožu mineralima i elementima u tragovima te pomaže ubrzati proces uklanjanja viška vode i toksina.

Melvita blagi sapun za piling sastoji se dijelom od crvene alge čiji se komadići (zrnca) u doticaju s vodom šire te time uklanjaju površinski sloj mrtve kože i pomažu mikrocirkulaciju.  U kombinaciji sa baznim biljnim uljima sapun je obogaćen i Shea maslacom te eteričnim uljima lavande i Litsee cubebae (naziva se i tropska vrbena).

Melvita organsko ulje za oblikovanje figure je prirodno organsko ulje za masažu, namijenjeno oblikovanju figure koje kombinira eterična ulja geranija, bora, borovice i lavandina koja kožu toniraju, s smeđim morskim algama Gelidium cartilagineum koja učvršćuju kožu. Eterična ulja sprječavaju zadržavanje vode i ubrzavaju površinsku cirkulaciju, a alge poticanjem izlučivanja masnih kiselina oblikuju figuru i krijepe strukturu tkiva. Obogaćeno uljima amazonske andirope i tratinčice ovo ulje ugodnog mirisa učvršćuje tkivo te krijepi i gladi kožu.

Melvita krema za vitko tijelo sprječava pojavu celulita zbog svog najzastupljenijih sastojaka – kofeina koji izbacuje toksine i radi učinak lipolize, a roza koraljna alga u kombinaciji s crvenom algom vrši drenažu i zateže kožu ostavljajući je savršeno čvrstom i glatkom. Eterična ulja smrikve, grejpa i limunove trave su ovdje u svojstvu detoksikacije, pomažu u smanjenu zadržavanja vode i toniranja dok šipak i ulje makadamije pridonose učvrščivanju kože i poboljšavaju njenu elastičnost.

Linija uključuje pet proizvoda:

Ulje za detoksikaciju i učvrščivanje  tijela 100 ml (185 kn)

Krema za vitko tijelo 150 ml (226 kn)

Intenzivni piling za tijelo 150 ml (136 kn)

Sapun za blagi piling 250 grama

Tags: algascience, melvita, celulit

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Snaga algi za učinkovitu borbu sa celulitom: Melvita Algascience