Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Terapeutsko djelovanje termalne vode: La Roche-Posay termalna voda

la-roche-posay-termalna-voda

Zahvaljujući jedinstvenim umirujućim, omekšavajućim i antioksidacijskim svojstvima termalna voda La Roche-Posay pravi je izbor za osjetljivu kožu i esencijalna aktivna tvar u svim La Roche-Posay proizvodima.

Termalna voda La Roche-Posay je zbog visokog sadržaja selena prirodni antioksidans, a ujedno djeluje i protiv starenja kože. Stara više od 20.000 godina, izuzetno je složena i jedinstvena voda s terapeutskim djelovanjem. Nastaje iz kišnice, profiltrirane kroz guste kredne stijenekoje su prirodne rezerve selena, a upravo ju bogatstvo selenom čini dragocjenom. Ovaj oligoelement u tragovima je prirodni antioksidans koji štiti stanice od oksidacijskog stresa, spriječava prerano starenje kože i pomaže u liječenju brojnih dermatoloških nepravilnosti i bolesti. Ono što termalnu vodu La Roche-Posay također čini izuzetnom je stabilnost njenih sastojaka, prije svega minerala koji poštuju fiziološku ravnotežu kože. Izuzetno je čista i ima gotovo neutralan pH. Termalna voda je zaštićena od onečišćenja, svi njeni sastojci su nedirnuti, a svojstva neizmijenjena još od termalnih vrela iz kojih izvire.

la-roche-posay-termalna-voda

Legenda kaže da je izvor te izuzetne termalne vode u La Roche-Posayu otkrio Bertrand Du Guesclin, vrhovni zapovjednik francuske vojske u doba Karla V. kada se krajem četrnaestog stoljeća vraćao iz Španjolske, zaustavio se uz izvor kako bi utažio žeđ. Njegov konj, koji je imao ekcem, skočio je u vodu i kada je isplivao, otkrili su da se njegova koža izliječila. Tako je započela legendarna priča o izvorskoj vodi, kojoj nema premca i u koju su vjerovali još francuski kraljevi i Napoleon Bonaparte.

la-roche-posay-termalna-voda

La Roche-Posay termalna voda umiruje osjetljivu kožu nadraženu zbog vanjskih čimbenika (sunce, dermatološka liječenja itd.) i pomaže kod usporavanja starenja kože. Predstvalja korak osvježenja u svakodnevnoj rutini njene njege. Zbog svojih jedinstvenih svojstava može se koristiti i kao svakodnevna terapija. Njena antioksidacijska svojstva pomažu u zaštiti kože od opterećenja iz okoliša, a njeni umirujući učinci značajni supri njegovanju vrlo osjetljive i nadražene kože (nakon depilacije, brijanja, estetskih zahvata, izloženosti suncu, zbog vremenskih promjena itd.). Mikroskopske ali bogate kapi u raspršivaču okružuju lice i tijelo te štite, umiruju i osvježavaju. Raspršena maglica jednostavno se upijau suhu kožu, tako da nema potrebe za trljanjem, pa je osobito prikladna za osjetljivu i nadraženu kožu.

Dolazi u tri veličine. 'Baby' format od 300 ml rado koriste majke sa djecom, koja imaju atopijski dermatitis ili neki drugi oblik nadraženosti kože. Obavezna 'oprema' svake kupaonice je sprej od 150 ml koji možete koristiti nakon depilacije, kao značajan korak u rutini čišćenja lica i/ili za smirivanje nadraženosti kože zbog vremenskih promjena, a mogu je upotrebljavati i muškarci nakon brijanja. 50 ml je idalan za upotrebu na putu i stane u svaku torbicu, kako bi bio pri ruci u slučaju potrebe za dodatnim osvježenjem i vlaženjem kože ili fiksiranjem make-upa.

U tijeku je promocija u ljekarnama 'za više osvježenja po nižoj cijeni' koja se odnosi isključivo na termalnu vodu La Roche-Posay u pakiranju od 150 ml po promotivnoj cijeni od 49,90 kn. Cijena termalna vode do 300 ml je 89 kuna, a of 50 ml 28 kuna.

Tags: voda, termalna, roche-posay

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Terapeutsko djelovanje termalne vode: La Roche-Posay termalna voda