Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Učinkovita rješenja za suhu kožu iz La Roche-Posaya

Zimi je koža stalno izložena agresivnom vjetru, niskim temperaturama, jakom grijanju u zatvorenim prostorijama, ali i suncu, pogotovo na skijanju. Da bi se prilagodila promjenama temperature i okoline, mora često prilagođavati svoje biološke aktivnosti kroz reakcije termoregulacije. Nivo sebuma, bogatog lipidima i znojem smanjuje se. Posljedica toga je da hidrolipidna barijera oslabi te postane porozna čime se poveća gubitak vode iz površinskih slojeva kože. S vremenom hidrolipidna barijera izgubi svoju zaštitnu snagu.

Dermatolozi razlikuju 4 klinička znaka suhe kože zatezanje (osjećaj nelagode na koži), osjetljivost (koža jako reagira na vanjske čimbenike kao što su hladnoća, vjetar, grijanje), nedostatak elastičnosti (gubitak vode isušuje kožu i smanjuje se njezina elastičnost) i hrapavost (površina kože postaje nepravilna, pojavljuju se ljuske i suha područja).

Uzrok koji se skriva u sva četiri klinička znaka suhe kože jest značajan nedostatak lipida. Lipidi su esencijalni sastojci kože koji jačaju njezin hidrolipidni film, prirodnu zaštitnu barijeru, koja štiti kožu od vremenskih i drugih agresivnih vanjskih čimbenika. Prirodno uravnotežena hidrolipidna barijera također daje koži mekoću i elastičnost putem zadržavanja vode u dubljim slojevima.

Za njegu suhe i vrlo suhe kože lica La Roche-Posay predstavlja Nutritic, njegu koja preoblikuje suhu kožu i ponovno izgrađuje njenu zaštitnu pregradu.

Nutritic preoblikuje sva 4 znaka suhe kože nakon mjesec dana - osjećaj zatezanja, osjetljivost kože, pomanjkanje elastičnosti i hrapavost.

1. Zatezanje: 90% osoba primijetilo je smanjenje osjećaja zatezanja na licu – osjećaj ugode tijekom cijeloga dana.

2. Osjetljivost: 94% osoba izjavilo je da je njihova koža ojačana − koža je zaštićenija od agresivnih vanjskih čimbenika (hladnoća, vjetar, grijanje, klimatizirani zrak itd.)

3. Nedostatak elastičnosti: 94% osoba izjavilo je da im se koža čini elastičnijom – koža je intenzivno hidrirana i elastična.

4. Hrapavost: 88% osoba primijetilo je da je koža glađa - površina je preoblikovana i meka na dodir, a tekstura kože potpuno obnovljena.

Ova iznimno nježna krema sadrži kompleks biolipida sastavljen od 11 bioloških lipida. Hranjiva i lagana, udvostručuje strukturu lipida gornjih slojeva kože, a rezultat je optimalna moć upijanja bez masnih tragova na koži. Nutritic odmah prodire u kožu bez masnih tragova na njenoj površini. Hrapavost se u trenu smanjuje, a površina kože postaje glatka. Biolipidi prodiru u različite slojeve epidermisa i ublažavaju osjećaj zatezanja te svakim nanošenjem pomažu u jačanju prirodne zaštitne barijere kože. Voda je zadržana u epidermisu, a rezultat je meka i hidrirana koža, prirodna zaštitna barijera ojačana je i zaštićena od agresivnih vanjskih čimbenika. Odlična je podloga za make-up.

Njega Nutritic dostupna je u dvije teksture koje se razlikuju u koncentraciji hranjivih biolipida koja je prilagođena različitim stupnjevima suhoće kože – suha i vrlo suha koža. Nutritic s 2,5 %-tnom koncentracijom biolipida je primjeren za umjereno suhu kožu praćenu čestim osjećajem zatezanja, osjetljivošću te grubim i suhim predjelima. Nutritic s 5 %-tnom koncentracijom biolipida je primjeren za izrazito suhu kožu sa stalnim osjećajem zatezanja i nedostatkom elastičnosti, osjetljivošću te grubim, suhim predjelima koji se ljušte.

Preporučena maloprodajna cijena je 139 kn.

 

Usnice su također vrlo osjetljive i zahtijevaju posebnu njegu, pogotovo zimi. S obzirom na povećano ishlapljivanje vode i manje koncentracije zaštitnih lipida na površini, usnice su neprestano ispostavljene isušivanju i oštećenjima. Na njih djeluju vanjski agresivni čimbenici (mraz, sunce, vjetar, klimatizirane prostorije) i mehanička oštećenja. Kako bismo spriječili problem suhih usnica, potrebno je redovito vlaženje i ponovno stvaranje njihove zaštitne pregrade. Nutritic Levres se preporuča za njegu i zaštitu suhih usnica sa sastojcima koji obnavljaju zaštitni sloj usnica i zadržavaju vodu.

Preporučena maloprodajna cijena je 48 kn.

 

Osim lica i usnica, u zimskom razdoblju su i ruke vrlo izložene agresivnim vremenskim uvjetima. Zlatno pravilo njege i zaštite kože ruke jest redovita uporaba kreme za njegu kože koja sadrži hidratantne i hranjive sastojke koji dokazano njeguju, obnavljaju i štite kožu u ekstremnim vremenskim uvjetima kao što je Lipikar Xerand.

Preporučena maloprodajna cijena je 36 kn.

Tags: koža, njega, suha, roche-posay, nutritic

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Učinkovita rješenja za suhu kožu iz La Roche-Posaya