Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Uklonite bore, ožiljke i strije zauvijek: Medicinski Dermaroller

dermaroller

Postoji li način za stimuliranje obnove kolagena? Postoji. U Hrvatskoj je odnedavno dostupan Medicinski Dermaroller, valjak sa mikroiglicama koji stimulira proizvodnju kolagena i vidljivo poboljšava izgled i tonus kože.

Dermaroller je izumio njemački fizičar i vojni pilot Horst Liebl, a Medicinski Dermarolleri napravljeni su od najfinijeg čelika u Švicarskoj, istog onog koji prestižne urarske kuće koriste u mehanizmima svojih satova.

Primjena Dermarollera u medicinskoj se literaturi naziva i indukcijska terapija kolagenom ili microneedling. Stimulira regeneraciju i potiče proizvodnju novog tkiva, a vidljiv 'popravak' slijedi zbog novonastalog kolagena i poboljšane prokrvljenosti.

Medinski Dermaroller može se naći u više različitih duljina iglica i svaki ima namjenu za drugačiju indikaciju kože (od strija do ožiljaka od opeklina ili vitiliga do onog za kućnu upotrebu (HC902) čije su iglice duge 2mm).

Medinski Dermaroller može se naći u više različitih duljina iglica – od kućne upotrebe (HC902) do Dermarollera za medicinske svrhe.

dermaroller

Medicinski Dermaroller za kućnu primjenu stimulira intenzivno obnavljanje površine kože i tako savršeno upotpunjuje visokokvalitetnu anti-age njegu, popravlja izgled manjih i većih bora lica te kože oštećene suncem i starenjem.  Osim što osjetno poboljšava apsorpciju i djelotvornost aktivnih tvari iz anti-age kozmetike, redovita njega Dermarollerom za kućnu primjenu stimulira stanice kože da brže obnavljaju epidermis i potiču nastajanje novog kolagena. Time će se debljina i čvrstoća gornjeg sloja kože povećati, koža će biti otpornija na vanjske utjecaje, te tako dobiti puniji i mlađi izgled zdravog sjaja.

Svaki Dermaroller za kućnu primjenu ima 192 medicinske mikro igle kojima tretiramo površinu kože i time je stimuliramo, odnosno otvaramo kanaliće kojima će anti-age proizvodi prodrijeti dublje u kožu - prema nekim istraživanjima i do 1000 % više nego kod aplikacije bez prethodnog tretmana Dermarollerom. Svaka igla penetrirat će kožu na dubinu od 0,2 mm te neće uzrokovati nikakvu fiziološku traumu, niti će dospjeti do srednjeg sloja kože u kojem se nalaze osjetni živci, što kućni tretman čini bezbolnim. Za optimalne rezultate i dramatično poboljšanje teksture i sjaja kože uređaj treba koristiti uz večernju njegu, 2 do 3 puta tjedno.

Kožu treba pažljivo očistiti, po želji nanijeti anti-age serum po vašem izboru te uz nježan pritisak (Dermaroller se drži poput olovke ili kineskog štapića, nije potrebno pritiskati ga duboku u kožu jer će se time postići negativan učinak, poput ranica ili hematoma) prijeći svaki dio kože (obrazi, brada, nausnice, nos i čelo) 4 puta u svakom smjeru: okomito, vodoravno, dijagonalno lijevo i dijagonalno desno, izbjegavajući nježnu kožu oko očiju.

Njega Dermarollerom za kućnu primjenu HC902 idealna je nadopuna tretmanu Medicinskim Demarollerom, nakon kojega će vaša koža imati mlađi i zdraviji izgled, te biti glatke i ujednačene teksture.

dermaroller-medicinski-tretman

Tretman Medicinskim Dermarollerom u ovlaštenim ustanovama uklanja manje i veće bore lica i dekoltea, ožiljke od akni i strije te potiče obnavljanje kože oštećene suncem, starenjem. Terapija Medicinskim Dermarollerom provodi se naprednim microneedlingom, postupkom koji stimulira kožu da se obnavlja i liječi sama, prirodnim i sigurnim putem, a rezultat je glatka, sjajna i zdrava koža pomlađenog izgleda.

Suštinska razlika između Medicinskog Dermarollera i ostalih metoda za poboljšanje izgleda i stanja kože je u tome da ne djeluje ablativno – ne uništava tkivo i ne zadaje gotovo nikakvu traumu. Uobičajene metode poput CO2 lasera, frakcijskog lasera, peelinga, dermoabrazije djeluju po principu 'skidanja' sloja kože, a toga kod terapije Medicinskim dermarollerom nema. Netraumatske mikro igle s iznimno finim promjerom vrha (<3 μm) pokreću u organizmu, kao i kod svake ozljede, procese samoizlječenja i zacjeljivanja.

dermaroller-medicinski-tretman

Primjena Dermarollera moguća je kod različitih terapeutskih ciljeva:  liječi ožiljke (hipertrofične i atrofične), akne, manje i veće bore, strije, pospješuje transdermalni unos aktivnih, ljekovitih tvari. Mikro igle liječnici primjenjuju od 2005. godine, a klinička istraživanja,  svjedočanstva pacijenata i slikovni materijal potvrđuju djelotvornost terapije Medicinskim Dermarollerom.

Terapiju Medicinskim Dermarollerom isključivo provodi educirano osoblje u autoriziranim ordinacijama i klinikama. Kod nas je tretman dostupan u ordinaciji dr. Andrije Stanimirovića i u Poliklinici Milojević, a cijena mu je 1500 kuna.

Medicinski Dermaroller za kućnu upotrebu HC902 preporuča se isključivo koristiti sa sredstvom za čišćenje i dezinfekciju Roller Cleaner. Cijena Medicinskog Dermarollera za kućnu njegu je 390 kuna dok je samo sredstvo za čišćenje Roller Cleaner 100 kuna. Dostupan je u Ljekarni Ćurković, Pokornog 7, Zagreb i ljekarni Natura u Green Gold centru u Zagrebu.

Tags: dermaroller

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Uklonite bore, ožiljke i strije zauvijek: Medicinski Dermaroller