Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Uklonite nepravilnosti, spriječite mrlje od akni i očistite kožu: La Roche-Posay Effaclar Duo [+]

la-roche-posay-effaclar-duo-plus

Polazeći od zaključka da jače nepravilnosti predstavljaju rizik od trajnog oštećenja kože, La Roche-Posay ove godine je predstavio novitet u njezi problematične kože - Effaclar Duo [+] koji je nasljednik linije iz 2009. godine.

Effaclar Duo [+] je korektivna njega koja sadrži pojačano djelovanje protiv nepravilnosti, spriječava nastanak tragova te ujednačuje teksturu kože lica. Nova formula sadrži patentiran ceramid Procerad koji aktivno djeluje protiv nepravilnosti te štiti od pojave crvenih ili smeđih mrlja. Osvježavajući gel nemasne teksture prilagođen je osjetljivoj koži sklonoj nepravilnostima.

la-roche-posay-effaclar-duo-plus

Iako se nepravilnosti često smatraju kratkotrajnim stanjem, njihov učinak može biti značajan. Ako se nastali tragovi na koži ne počnu liječiti na vrijeme mogu postati uzrokom anksioznosti, niskog samopoštovanja i frustracije, što može ometati uobičajene dnevne aktivnosti osobe s problematičnom kožom. Na svijetloj i vrlo svijetloj koži najčešće se stvaraju crveni (takozvani eritematozni) ožiljci koji su uzrokovani upalama te im je nekad potrebno samo 3 tjedna a nekad čak i do 3 godine da nestanu s kože lica. Tamnija koža koja je sklona većoj proizvodnji melanina te zbog toga ima pojačan rizik od stvaranja tragova na koži lica. U takvim slučajevima stvaraju se smeđi tragovi poznati kao postupalne hiperpigmentacijske mrlje koje mogu trajati nekoliko godina a mogu biti i doživotne. Razvojni ciklus nepravilnosti može završiti dugotrajnim tragovima: crvene i smeđe mrlje pojavljuju se na površini kože kao i u njezinoj dubini te im može trebati duže vremena da nestanu a mogu postati čak i trajne.

la-roche-posay-effaclar-duo-plus

Effaclar Duo [+] nova je korektivna njega koja pojačano djeluje protiv izraženijih nepravilnosti kako bi spriječila tragove na koži, ujednačila teksturu kože i odčepila začepljene pore. Nova formula sadrži Procerad koji aktivno djeluje protiv nepravilnosti. Procerad je patentiran ceramid koji štiti od pojave crvenih ili smeđih mrlja. Pojačava djelovanje protiv nepravilnosti - pore su odčepljene, koža je čista a sjajni i masni dijelovi kože su pod kontrolom te sprječava stvaranje crvenih i smeđih mrlja. Zahvaljujući svojim umirujućim svojstvima ublažava upalu uzrokovanu bakterijama odgovornim za komedone i upalne lezije te ubrzava povratak kože prvotnom stanju. Isto tako pokazuje učinkovitost na gubitak pigmentacije pružajući jedinstven djelotvoran učinak uklanjanja crvenih i smeđih mrlja.

Učinkovitost je vidljiva već nakon 24 sata - nepravilnosti su naočigled manje crvene, nakon 8 dana su znatno manje a nakon 4 tjedna su pore odčepljene te koža izgleda čisto. Nova nemasna i neljepljiva tekstura osvježavajućeg gela pruža 24-satnu hidrataciju s dugotrajnim mat učinkom.

Tekstura Effaclar Duo [+] proizvoda istovremeno je gusta i podatna te neljepljiva i nemasna, brzo se upija bez potrebe za trljanjem (to može pogoršati upalu) i pruža koži potrebnu hidrataciju. Pruža umirujući, dugotrajni matirajući efekt koji suzbija sjaj tipičan za masnu kožu. Proizvod je bez parabena, hipoalergen, nekomedogen te sadrži termalnu vodu La Roche-Posay.

Preporučena maloprodajna cijena Effaclar Duo [+] je 108 kuna.

La Roche-Posay traži ambasadore, više informacija pogledajte na otklonite-akne.com.hr.

Tags: njega, roche-posay, akne

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Uklonite nepravilnosti, spriječite mrlje od akni i očistite kožu: La Roche-Posay Effaclar Duo