Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Vrijeme je za lijepu kožu: Le Jour, La Nuit i Le Weekend de Chanel

chanel-le-jour-la-nuit-le-weekend-de-chanel

Chanelovo najvažnije lansiranje ove godine je definitivno inovativna linija za njegu Les Temps de Chanel koja se sastoji od tri proizvoda – dnevni fluid Le Jour, noćna krema La Nuit i emulzija namijenjena korištenju isključivo preko vikenda Le Weekend.

Koncept je inovativan, a potječe iz jednostavne činjenice – vikend je vrijeme za odmor, a ako se mi odmaramo, mora se odmoriti i naša koža. Chanel je u svoju liniju Les Temps de Chanel jednostavno primjenio faze iz svakodnevnog života. Preko tjedna, nijedna žena nema previše vremena za sebe, ali je zato vikend dragocjen. Tri neophodna proizvoda pažljivo su kreirana kako bi pomogli glavne funkcije kože da povrati svoju kvalitetu. Uobičajna su njega te ih lako uklopiti u bilo kakvu beauty rutinu.

Tri njege dolaze u tri boje – bijela bočica za dan, crna za noć, a boja opala za vikend. Svaki od tri proizvoda se temelji na dvostrukim tkz. 'time-setting' aktivnim sastojcima među kojima se nalaze i prirodni sastojci poput ruže, jasmina i tamjana.

chanel-le-jour-la-nuit-le-weekend-de-chanel

Naša koža je jedan od najvažnijih organa, uz oči, koji su uključeni u sinkroniziranje bioloških ritmova. Kad sunce sja, koža sa prilagođava i brani, kad mjesec izlazi, koža se smiruje i priprema za regeneraciju. Međutim, tempo modernog života postupno uzrokuje desinkronizaciju bioloških ritmova i koža gubi pojam o vremenu.

Nedostatak sna ima negativne posljedice na kvalitetu kože. Koža nije više u skladu sa svojim okolišem, dehidrirana je, nedostaje joj elastičnost i tonus, tekstura postaje manje glatka, ten neujednačen i blijed. Lice gubi svoj ​​sjaj. Kako se onda takva koža može boriti sa znakovima starenja?

Chanel ima od početka isti prioritet – održati kožu zdravom. A da bi to postigli, Chanelovi stručnjaci su trebali pronaći jednostavna i konkretna rješenja za probleme sa kojima se koža svaki dan suočava. Uzeli su 4 kriterija koja određuju kvalitetu kože: blistavost, hidrataciju, glatkoću površine kože (pore, bore) i ujednačenost tena. Dobra njega zadovoljava sva četiri kriterija.

chanel-le-jour-de-chanel

Le Jour de Chanel
Od trenutka kada se koža probudi, čeka je naporan dan. Misija Le Jour de Chanel je pomoći koži prilagoditi se okolini i načinu života te se nositi sa stresom. Želi li zadržati ravnotežu , koža mora biti u stanju brzo odgovoriti na sve utjecaje tkz. autofagijom odnosno procesom prilagodbe na stres i štetne uvjete.

Le Jour de Chanel sadrži poseban ekstrakt jasmina (Jasminum grandifl orum) koji regulira i potiče prirodne mehanizme autofagije. Kao rezultat toga , koža je spremna za rad u savršenoj sinergiji sa svojom okolinom. Ekstrakt jasmina je u kombinaciji s mikro-doziranom salicilnom kiselinom koja nježno i polako eksfolira kožu i jamči blistav ten svako jutro cijeli dan. Koža se vidljivo transformira, mekana je i glatka, sjajna, a pore su sužene.

Le Jour de Chanel jeprvi korak beauty rutine i nanosi se svako jutro nakon čišćenja, a prije svih drugih proizvoda za njegu kože.

chanel-la-nuit-de-chanel

La nuit de Chanel
Koža nikad ne spava, u stvari je najaktivnija od 23:00-04:00h jer je u to vrijeme potrebno popraviti štetu od prethodnog i pripremiti se za sljedeći dan. Međutim, većina žena ne spava koliko bi trebale što predstavlja pravi izazov za kožu.

La nuit de Chanel smiruje, štiti i njeguje tako da se koža može u potpunosti usredotočiti na regeneraciju i sinkronizaciju. Tajna se nalazi u ekstraktu tamjana i dugootpuštajućoj hijaluronskoj kiselini. Ekstrakt tamjana je poznat po svojim umirujućim svojstvima koja oogućavaju stanični oporavak, a hijaluronska kiselina velike molekularne težine prodire u epidermis te tokom noći postupno oslobađa svoj sadržaj. Koža se budi podatna i elastična, ten izgleda svježije i koža gušća, a cijelo lice odmornije.

La nuit de Chanel pečat je u dnevnoj beauty rutini, a nanosi se svake večeri nakon čišćenja.

chanel-le-weekend-de-chanel

Le Weekend de Chanel

I koža treba pauzu i posebnu, aktivnu njegu. Le Weekend de Chanel fokusira se na temeljne potrebe kože – ravnotežu, hidrataciju i udobnost i na taj način priprema kožu za borbu sljedeći tjedni ciklus.

Rosa centifolia, ružina voda, ne samo da je kranje ženstvena već i smiruje kožu. Ultra-nježni kompleks sa glikolnom kiselinom omogućava kontrolirano opuštanje AHA kiselina kako bi uklonile mrtve stanice, nečistoće te poboljšali teksturu kožu istodobno pružajući savršenu hidrataciju.

Le Weekend de Chanel primjenjuje se ​​jednom tjedno, ujutro i navečer, umjesto uobičajenih proizvoda za njegu kože .

Preporučena maloprodajna cijena dnevne Le Jour i noćne La Nuit njege je 611 kuna, a vikend njege Le Weekend 733 kuna.

Tags: jour, chanel, njega, nuit, weekend

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Vrijeme je za lijepu kožu: Le Jour, La Nuit i Le Weekend de Chanel