Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Zaštitite tijelo visokim faktorom: La Roche-Posay Anthelios XL suho hranjivo ulje SPF 50+

la-roche-posay-anthelios-xl

La Roche-Posay i ovo ljeto nadopunjuje svoju kolekciju - Anthelios XL suho hranjivo ulje SPF 50+ pruža vrlo visoku i fotostabilnu UVA/UVB zaštitu te je primjereno za osjetljivu kožu.

Ulje hrani kožu nevidljivim i neprimjetnim završnim slojem dok njegova suha ali hranjiva tekstura omogućuje osjećaj ugode tokom cijelog dana.

Kod jakih doza sunce može biti vrlo opasno i u kratkom vremenu uzrokovati opekline koje nazivamo i eritemskim fotodermatitisom poput benigne svjetlosne erupcije (pogađa 10% odraslih) i akni, kao i rijetkih tipova fotodermatitisa poput lupusa uzrokovanih svjetlošću. Isto tako može uzrokovati poremećaje pigmentacije poput bubuljica, melazme (trudničke maske) ili vitiliga. Štetni učinci javljaju se i dugoročno. Ubrzano starenje kože koje karakterizira pojava bubuljica, žućkasti ten, duboke bore i gubitak gustoće i elastičnosti. Štetni učinci sunca na koži primarno su posljedica djelovanja UV-zraka: UVB-zrake potiču tamnjenje, ali su i glavni uzrok opeklina. UVA-zrake su štetnije jer ne uzrokuju bol i prodiru dublje u kožu. Ubrzavaju starenje kože i mogu uzrokovati netoleranciju na sunce, odnosno alergiju, kao i poremećaje pigmentacije (melazma, bubuljice). UVB i UVA-zračenje može dovesti i do promjena u jezgrama stanica i oštetiti njihov DNK. Ukoliko se ovo nevidljivo oštećenje ponavlja, dugoročno može dovesti i do razvoja raka kože.

la-roche-posay-anthelios-xl

Anthelios XL suho hranjivo ulje SPF 50+ pruža vrlo visoku, široku i fotostabilnu UVA/UVB-zaštitu. SPF 50+ nudi poboljšanu zaštitu od UVA-zraka (više od europske preporuke) zahvaljujući patentiranom filtriranom sustavu Mexoplex u kombinaciji s izvorskom termalnom vodom La Roche-Posay s umirujućim i antioksidativnim svojstvima u minimalističkoj, dermatološki testiranoj formuli bez parabena. Proizvod je primjeren za osjetljivu kožu i kožu sklonu netoleranciji na sunce, poznatoj kao alergija na sunce. Koža je zaštićena od sunčevih opeklina, kožnih reakcija i oštećenja stanica od UV-zraka. Ulje hrani kožu nevidljivim i neprimjetnim završnim slojem te njegova suha ali hranjiva tekstura omogućuje osjećaj ugode tokom cijelog dana. Anthelios XL suho hranjivo ulje SPF 50+ prilagođeno je svim tipovima kože, sadrži ugodan miris te je  vodootporno.

Anthelios XL suho hranjivo ulje SPF 50+ možete naću u ovlaštenim La Roche-Posay ljekarnama po cijeni od 170 kuna (200 ml).

Tags: ulje, roche-posay, zaštita

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Zaštitite tijelo visokim faktorom: La Roche-Posay Anthelios XL suho hranjivo ulje SPF 50+