Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Zlatna mogućnost za vašu kožu: Elizabeth Arden Ceramide Gold Ultra Restorative Capsules

Kuća Elizabeth Arden proizvela je novi zlatni standard u anti-aging njezi lica sa Ceramide Gold Ultra Restorative Capsules intenzivnim tretmanom za lice i vrat. Tretman je tehnološki reformuliran od originalnih (prethodnih) Elizabeth Arden Ceramide Time Complex Capsules, predstavljenih 1991. godine.

Skupi anti-aging sastojci su sadržani u zlatnoj kapsuli koja se koristi za jednokratnu upotrebu. Savršeno je vrijeme za Ceramide Gold Capsules, priznaje Elizabeth Park, izvršna predsjednica globalnog marketinga i General Manager Elizabeth Arden SAD. ‘Naš tim istraživanja i razvoja razvio je formulu sa sastojcima koji, kombinirani sa našom sadašnjom ceramidnom tehnololgijom, povećava učinkovitost i koristi ovog seruma. Nove ceramidne kapsule su zaista zlatni standard u jačanju anti-aging njege lica.’

Nova Ceramide Gold Ultra Restorative Capsules sa ekskluzivnim CLX kompleksom, daje povratnu snagu ceramidima i esencijalne lipide koji pomažu ojačati barijeru kože protiv vidljivih znakova starenja. Podupire prirodni kolagen, dajući čvršći izgled koži. Usredotočuje se na sitne linije i bore kako bi maksimizirao glađi, mlađi, podjednaki tonus koži.

Što su ceramidi?

1990. godine, Elizabeth Arden je započela revoluciju u njezi lica sa otkrićem ceramida i stvaranja prve doze za jednokratno korištenje, kako bi stvorila ceramide identične koži lica. Ceramidi su esencijalni lipidi pronađeni na površinskom sloju kože koji zadržavaju integritet površinskog sloja kože. Oni su vezivo koje drži zajedno stanice kože. Kada je ovaj sloj netaknut, koža izgleda glatko i sjaji. Tony Vargas, izvršni direktor istraživanja i razvoja Elizabeth Ardena objašnjava: ‘Površinski sloj je koža koju vidite. Zdrava barijera označava snažnu, glatku, zdravu kožu. Ali tijekom vremena i izlaganju kože okruženju, prirodni ceramidi iz kože mogu biti kompromitirani i dovesti do gubitka vlažnosti, grubosti, sitnih linija i bora, dopuštajući vanjskim iritacijama da prodru u kožu.’

Novo istraživanje na ceramidima: CLX kompleks

CLX compleks uzima ceramide do slijedećeg nivoa, kombinirajući snagu Elizabeth Arden-ovih patentiranih ceramida sa ostalim esencijalnim lipidima i fitosfingosima, koji su prirodno nađeni u površinskom sloju kože. Istraživanja su pokazala da je ova idealna mješavina sastojaka čak efikasnija od samih ceramida, maksimizirajući zaštitna svojstva prvog vanjskog kožnog sloja, braneći ga od znakova starenja.

Retinoli su već prije dokazani u borbi protiv starenja. Osim CLX komplexa, Ceramide Gold kapsule sadrže i retinol, koji je već prije dokazan u borbi protiv starenja. Sadrže retinil palmitat i retinil linoleate. Ova dvostruka retinol tehnologija radi na izglađivanju sitnih linija i bora te pomažu osnažiti prirodni kolagen i poboljšavati jasnoću kože za ravnomjerni tonus kože.

Ceramide Gold kapsule izglađuju kožu i ostavljaju nevjerovatan svilnkast kraj. Sadrže vitamin E koji uvjetuje kožu i štiti je od stresova iz okruženja. Ekstrakt sjemenki boražine smiruju osjetljivu kožu.

Nove Ceramide Gold Ultra Restorative Capsulese sa ekskluzivnim CLX compleksom daju koži dodir zlatnog luksuza i snažne anti-aging koristi:

  • Vidljivo poboljšava tonus i jasnoću kože
  • Podupire nivoe prirodnog kolagena dajući koži čvršći, puno elastičniji izgled
  • Radi na minimiziranju pojave sitnih linija i bora
  • Pomaže ojačati prirodnu zaštitnu vlažnu barijeru kože
  • Trenutno, reteksturira kožu za vidljivo mekši, glađi izgled kože
  • Pogodna, prije izmjerena doza za jednokratnu upotrebu u kapsuli, zatvorena radi očuvanja čistoće i jačine

Maloprodajna cijena Ceramide Gold Ultra Restorative Capsules intenzivnog tretmana za lice i vrat je 744 kuna (60 kapsula).

Tags: arden, elizabeth, preparativa, njega, tretman

najčitanije

zadnji komentari

Boudoir Preparativa Zlatna mogućnost za vašu kožu: Elizabeth Arden Ceramide Gold Ultra Restorative Capsules