Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Anti-aging moć bazirana na tajni života: AminoGenesis

aminogenesis

Bez aminokiselina nema života, a potpuno iste aminokiseline dijeli svako živo biće i svaka biljka na zemlji. Prije kojih desetak godina, tim vrhunskih liječnika, farmaceuta i istraživača na čelu sa dr. sc. T. Joseph Linom počeo je koristiti moći aminokiselina u svrhu njege kože. Nastao je AminoGenesis, brend čiji se proizvodi baziraju na aminokiselinama.

Aminokiseline su osnovni elementi građe svake strukture unutar kože. Kolagena, elastina, lipida i druga stanična tkiva izgrađeni su upravo od aminokiselina. Osim toga, aminokiseline obavljaju i brojne dodatne funkcije unutar kože. One su glavni sastojak prirodnog faktora vlage (eng. Natural Moisturizing Factor - NMF). NMF ima funkciju zadržavanja i reguliranja količine vlage unutar kože.

aminogenesis

Predsjednik AminoGenesisa, Ron Cummings i sam je osjetio moć aminokiselina na svojoj koži. Naime, imao je teška oštećenje kože od sunca, ožiljke od kozica i facijalni dermatitis. Vjerovao je u dobre rezultate, ali ni sam nije očekivao toliku preobrazbu. Naime, nakom samo dva mjeseca lice mu se sredilo da su svi njegovi prijatelji bili uvjereni da se podvrgao nekom kozmetičkom zahvatu. Depigmentacija i suho ljuskanje kože koji su ga mučili više od 10 godina su nestali i povukli se, a koža mu je postala glatka, vitalna i mladenačka.

Aminokiseline srž su AminoGenesis formule. U procesu starenja počinjemo gubiti esencijalne aminokiseline, a proizvodnja kolagena i elastina prestaje što rezultira borama i promjenama u pigmentaciji. Esencijalne aminokiseline tijelo samo ne može proizvodit, već je potrebano uzeti ih iz vanjskog izvora. Aminokiseline su i najvažniji čimbenik zadržavanja vlage unutar kože. Površinskim nanošenjem aminokiselina na kožu zabilježen je nagli porast sadržaja vlage u koži i istodobno smanjena pojava vidljivih bora. Osim toga, nanošenjem aminokiselina potpomaže se proizvodnja prirodnog kolagena i elastina, regulira se rad žlijezda koje proizvode sebum i smanjuju promjene u pigmentaciji.

aminogenesis

Svaki AminoGenesis proizvod se sastoji od 17 esencijalnih aminokiselina za prekrasnu kožu. 17 odabranih aminokiselina u AminoGenesis proizvodima osnova su zdrave kože. To su upravo one iste aminokiseline koje se nalaze u elastinu i kolagenu. Osim njih, nedavno je AminoGenesis počeo koristiti i patentirani peptid Preventhelia te ga je dodao postojećim Aminogenesis formulama kako bi  poboljšao sposobnost proizvoda u borbi protiv slobodnih radikala. Pomoću jedinstvenog AminoGenesis sustava prijenosa molekula, koži su dostupne sve aminkiseline potrebne za svakodnevno obnavljanje i održavanje kože lijepom.

17 aminokiselina korištenih u AminoGenesis proizvodima:

L-Prolin je važan u održavanju svježe i mladolike kože.

L-Histidin štiti tijelo od zračenja i oštećenja kože izazvanih izlaganjem suncu. Antioksidant koji neutralizira slobodne radikale pomažući u prevenciji oštećenja stanica kože.

L-Arginin ubrzava zarastanje stanica kože i zacijeljenje rana na koži.

L-Lizin poboljšava stanje kože. Osnovna aminokiselina potrebna za proizvodnju kolagena, uključena u zarastanje tkiva i stanica.

L-Glicin oporavlja oštećeno tkivo i potiče zarastanje.

L-Izoleucin je izuzetno važan kod sinteze proteina i oporavka tkiva.

L-Tirozin pomaže pri upijanju hidratacijskog proizvoda. Pomoću stanica kože pretvara se u melanin koji štiti od negativnog utjecaja UV zračenja.

L-Leucin štiti mišićne proteine.

L-Glutamin sprječava propadanje mišića i tkiva.

L-Valin je izuzetno važan za snagu mišića i tikva.

L- Treonin je važan za formiranje kolagena i elastina.

L-Metionin neutralizira slobodne radikale i bori se protiv starenja kože.

L-Alanin je važan u sintezi proteina.

L-Acetil Tirozin je važan u izgradnji proteina.

L-Aspartična kiselina je uključena u izgradnju genetske strukture stanica kože.

L-Serin je važan u izgradnji membrana stanice.

L-Fenilanin j važan u izgradnji raznih proteina.

 

Proizvodi AminoGenesis možete pronaći u web-trgovini na www.aminogenesis.eu.

Tags: aminogenesis

najčitanije

zadnji komentari

Ogledalo Priča o... Anti-aging moć bazirana na tajni života: AminoGenesis