Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Caudalie, priča o zemlji, strasti, slučajnostima, kreativnosti i iskustvu

Caudalie, brend kojeg poznaju sve ljubiteljice kozmetike je stigao i u Lijepu našu. Cijeli brend počiva na konceptu vinoterapije.

A priča o Caudalie je počela slučajno. Mathilde i Bertrand Thomas su 1993. upoznali dr.Vercauterena sa Farmaceutskog sveučilišta u Bordeauxu na imanju Chateau Smith Haut Laffite u blizini vinograda. Od njega su prvi put čuli za polifenole koji su izolirani iz koštica grožđa te imaju izvanredan učinak na starenje kože. Naravno da je zaintrigirao Thomasove – i nastala je Caudalie! Sama riječ Caudalie označava mjeru kvalitete kojoj se mjeri zadržavanje arome vina (1 sekunda arome vina = 1 caudalie).

Formulacije proizvoda u Caudalie linijama sadrže inovativne molekule, koje su patentirane i titrirane kako bi jamčile učinkovitost. Ekskluzivni aktivni sastojci su patentirani u bliskoj suradnji sa prof. Vercauterenom sa Farmaceutskog sveučilišta u Bordeauxu.

Viniferin iz srži vinove loze vraća blistavost i djeluje na nepravilnu hiperpigmentaciju te se pokazao dva puta učinkovitiji od kojične kiseline (potpuno eliminira jednu ili više nepravilnih hiperpigmentacija na 73% dobrovoljnih ispitanika).

Resveratrol iz trsja vinove loze učvršćujuće djelovanje protiv bora te je proglašena najboljom prirodnom anti-age molekulom od strane medicinskog odjela Harvardskog sveučilišta. Produljuje životni ciklus stanica do 160%.

Polifenoli iz koštica grožđa imaju antioksidativno djelovanje te su 10.000 puta učinkovitiji od vitamina E.

Svi ti ekskluzivni sastojci su ukomponirani u prirodne formule. Caudalie umjesto posudica koristi isključivo tube koje su higijenskije te spriječavaju prodor bakterija u kreme. To je etična kozmetika koja se ne testira na životinjama te sadrži 0% parabena, fenoksietanola, natrijevog laureth sulfata, ftalata, mineralnih ulja i umjetnih bojila.

Profinjene, luksuzne teksture sa prepoznatljivim i jedinstvenim mirisima inspirirani su sa Vinotherapie Spas konceptom. Osmišljen 1999. godine Vinotherapie spa je patentiran kao koncept te se ubrzo iz Francuskoj proširio na cijeli svijet. Vinotherapie za njegu kože rabi prirodno vruću izvorsku vodu obogaćenu mineralima i oligoelementima u kombinaciji sa ekstraktima grožđa i vinove loze.

Caudalie je priča o uspjehu, do danas se prodaju u 10.000 ljekarni te imaju izniman rast, čak deseterostruko povećanje prodaje u 10 godina. Imaju 400 zaposlenih u Europi, od toga 200 u Francuskoj te 12 podružnica.

Tags: kozmetike, lijepu, cijeli, priča, brend, caudalie, stigao, našu, konceptu, vinoterapije, počiva, poznaju, slučajnostima, strasti, kreativnosti

najčitanije

zadnji komentari

Ogledalo Priča o... Caudalie, priča o zemlji, strasti, slučajnostima, kreativnosti i iskustvu