Ogledalo Online Beauty magazin

facebook twitter feed

Principi dr. Hauschke

dr-hauschka

Svi su čuli za poznatu liniju kozmetike dr. Hauschka, ali samo rijetki znaju principe na kojima počiva ova prirodna kozmetika. Jedinstvenost Dr.Hauschka kozmetike leži u rečenici 'Koža posjeduje vlastitu snagu hranjenja i regeneracije, a kozmetika je u tome mora podupirati'.

Sastojci iz prirode, pomno izabrane ljekovite biljke, vlastiti koncept obrade i jedinstvena misao vodilja karakterizira Dr.Hauschka kozmetiku i koncept njege.

Vjerovatno ste čuli da neke žene koriste izraz 'njega po principu dr. Hauschke' i pitali se što to znači. Laički rečeno, ova kozmetika je zagovaratelj prirodne regeneracije kože tijekom noći. Među njenim proizvodima ne možete naći noćnu kremu. Postoji noćni lagani i nemasni tretmani i serumi, ali noćna krema ne. Naime, koža se po noći sama obnavlja, proizvodi sebum i izlučuje toksine. Svaka hranjivija njega je ometa u tom prirodnom procesu. Naravno, princip nekome odgovara, nekome ne.

dr-hauschka

Kozmetika dr. Hauschka se prvi put pojavila na tržištu 1967. godine pod nazivom 'ljekovita kozmetika'. Osmislila ju je jedna žena – bečka kozmetičarka Elisabeth Sigmund koja je u suradnji s dr. Rudolfom Hauschkom i uz sugestije antropozofa Rudolfa Steinera stvorila brend. Njena je ideja da se kozmetici, koja je dotad služila samo za uljepšavanje, pridoda epitet iscjeljivanje. U biti, samo je produžila primjenu ljekovitih priravaka i lijekova iz laboratorija dr. Hauschke na njegu lica i tijela. Tvrtka koja stoji iza brenda je Wala Heilmittel GmbH koju je osnovao dr. Rudolf Hauschka i u početku je proizvodila samo Wala lijekove. Osim brenda dr. Hauschka proizvodi još i Walla lijekove te Dr. Hauschka Med preparate za oralnu higijenu. Temeljni koncept Walaine proizvodnje je upotreba biljaka bez upotrebe alkohola.

Kozmetika ima BDIH certifikat prirodne kozmetike i u proizvodima se nalaze biljke iz biodinamičkog uzgoja, organskog uzgoja ili biljke koje su kao samonikle ubrane na ekološki čistim područjima. U preparate nisu dodavani sintetski konzervansi, boje i mirisi niti bilo kakve izolirane supstance u obliku vitamina, minerala, masti i sl. jer naš organizam najbolje prepoznaje prirodnu supstancu u njezinom prirodnom okruženju i kao takvu je najbolje može iskoristiti.

Dr.Hauschka kozmetika nudi bogatu paletu s više od 140 preparata za njegu lica i tijela te dekorativnu kozmetiku.

Tags: prirodna, kozmetike, kozmetika, mora, tome, vlastitu, rečenici, posjeduje, leži, 'koža, jedinstvenost, dr.hauschka

najčitanije

zadnji komentari

Ogledalo Priča o... Principi dr. Hauschke